Общинския съвет на свое заседание определи парцела който държим под нае за имот със временен статут чл.17 ал1 от зут.Мога ли да претендирам за постоянен статут,кой е с правомощия да вземе такова решение-кмета ли ,общинския съвет ли???????Кмета ми казва че нямало такъв закон според който да уредимпроблема си с постоянен статут.ТОВА ВЯРНО ЛИ Е???
Предварително благодаря
- Дата и час: 24 Ное 2024, 22:51 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
чл.120
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
12 мнения
• Страница 1 от 1
Re: чл.120
Чл. 17. (1) Извън случаите по чл. 16 с подробен устройствен план за населено място или за част от него се урегулират неурегулирани дотогава поземлени имоти, като вътрешните им регулационни линии съвпадат с имотните граници.
какво точно му е временното ?
виждам че споменавате чл. 120 - сещам се за 120 от ЗТСУ (отм) който наистина уреждаше постройки с временен статут, и за коъто Общинските съвети следваше да решат дали да им дадът траен статут. аз също имам такива клиенти - общинския съвет отхвърли молбата им за траен статут, но :
- не сме информирани по надлежния ред за това решени
- никой не иска да ни гони от там
- общината направи търг за отдаване на терена за разполагане на обект, като ние го спечелихме и просто старият обект си остана
ако решат да ни гонят някога, ще поискаме връчване на решението, и ще го обжалваме - поне още две години кръчмата ще работи!
какво точно му е временното ?
виждам че споменавате чл. 120 - сещам се за 120 от ЗТСУ (отм) който наистина уреждаше постройки с временен статут, и за коъто Общинските съвети следваше да решат дали да им дадът траен статут. аз също имам такива клиенти - общинския съвет отхвърли молбата им за траен статут, но :
- не сме информирани по надлежния ред за това решени
- никой не иска да ни гони от там
- общината направи търг за отдаване на терена за разполагане на обект, като ние го спечелихме и просто старият обект си остана
ако решат да ни гонят някога, ще поискаме връчване на решението, и ще го обжалваме - поне още две години кръчмата ще работи!
- тъп
ами какво следва ако не си плащаш наемите навреме към общината ,акто стана с моя случай и ме дадоха на ЧСИ за съберане на вземанията ,не знам какво да правя с тази постройка и ЧСИ -то
- teri_joo
- Младши потребител
Уважаеми младежи,
Да не би вместо чл.17 ал.1 да става въпрос за §17 ал.1 ЗУТ?
Да не би вместо чл.17 ал.1 да става въпрос за §17 ал.1 ЗУТ?
Аз определям какво е моя работа!
-
julyanvonemona - Старши потребител
да за този чл. става въпрос , не знам каква е разликата за съжаление
- teri_joo
- Младши потребител
За да я научиш требе четене и мислене "труд и учение жизнерадост и дръзновение", нас така са ни учили класиците.
-
Еми хубаво ,но форумите са за това да се помага на питащите ,пък който не иска да не се включва да помага
И така на питането ми : какво да правя -имам постройка по този вече изменен чл.120 ,на която известно време не се плащаше наема ,защото не работеше ,заредих магазинчето започнах да плачам, явно обаче общината реши ,че имам парички и хоп даде ме на ЧСИ,Аз обаче притежавам постройката като физическо лице,към общината заплащам като ООД ...нямам пари да платя на ЧСИ... обявих постройката за продажба ...няма още купувач....реших предоставям я на ЧСИ за публична продан и искам от общината да ми спре наема ,тъй като вече съм предоставила на друг ,т.е не е изцяло в мое владение ...Какво друго ми остава -хем временна постройка ,пък когато им е удобно постоянна що за идиотщина
И така на питането ми : какво да правя -имам постройка по този вече изменен чл.120 ,на която известно време не се плащаше наема ,защото не работеше ,заредих магазинчето започнах да плачам, явно обаче общината реши ,че имам парички и хоп даде ме на ЧСИ,Аз обаче притежавам постройката като физическо лице,към общината заплащам като ООД ...нямам пари да платя на ЧСИ... обявих постройката за продажба ...няма още купувач....реших предоставям я на ЧСИ за публична продан и искам от общината да ми спре наема ,тъй като вече съм предоставила на друг ,т.е не е изцяло в мое владение ...Какво друго ми остава -хем временна постройка ,пък когато им е удобно постоянна що за идиотщина
- teri_joo
- Младши потребител
Преди всичко трябва да решите искате ли тази постройка или не?. В крайна сметка ако не я искате - предложете е на цената на дължимите към общината берий!
-
Общината си иска наемната цена за договорения период, независимо от това дали магазинът е работил, или не. Това не е техен проблем. Що се отнася до постройката - това е движима вещ, можете да я демонтирате и пренесете на друго място, или просто да я премахнете. Отново, това не е проблем на общината.
- magodeoz
- Активен потребител
нямам договорен период и нямам договор с общината, по който да се задължавам с каквото и да е било...опитвам се да я продам ,ако не да си искат наема от ЧСИ ,след като съм му я предоставила за продажба- тя не е в мое владение,защо да плащам за нещо което не ползвам...приготвила съм искане към общината с което ще я уведомя ,че няма даплащам по горепосочените причини...ако искат да размонтирвам да ме уведомят писмено
- teri_joo
- Младши потребител
12 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Строителство и регулация
|
|