начало

ВАС върна делото за избора на Васил Терзиев за кмет на София ВАС върна делото за избора на Васил Терзиев за кмет на София

Mtel има ли право да продава списъци с разговорите ни

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Mtel има ли право да продава списъци с разговорите ни

Мнениеот PGP 2 » 21 Фев 2005, 14:53

В малка фирма на приятелката ми шефът им забранил да говорят в работно време и по личните GSM-и за да не му хабели времето дето плаща. За да излови "неслушащите" отишъл в Mtel и взел (може би срещу дребна почерпка, иначе защо на всеки абонат ще дават разни пароли) списъците с личните обаждания на всичките си подчинени абонати на Mtel.
Останах шокиран от случая. В нашта скапана страна, няма ли закон този урод да бъде осъден вкупон с Mtel за едно такова невинно селско деяние -ровене из личните обаждания на хората.
PGP 2

Re: Mtel има ли право да продава списъци с разговорите ни

Мнениеот гала » 21 Фев 2005, 14:57

Tия в Мтел са такива нещастници , аз също си имам големи разправии с тях . При тях всичко е възможно да ти кажа . На мен са ми набутали такава сметка , а като си извадих разпечатка ми казват с цялата си наглост че аз им дължа пари , защото ме таксували по някакъв си план за намаления . От този месец преключвам с тях .
гала

Мнениеот i_ca » 21 Фев 2005, 17:39

Май е прекалено заради някой нещастник в сбутан офис в някой град да се плюе по Mtel!
i_ca

Мнениеот Nik » 21 Фев 2005, 19:24

за да е получил списък с разговорите т.е. детайлна справка от някой офис трябва да има подадена молба, питайте в произволен офис или на тел-a за информация има ли подавана такава все пак и го направете на въпрос.
Nik

Мнениеот PGP 2 » 21 Фев 2005, 19:28

Това пък що за простотия беше.
В белите страни за такова действие Mtel направо може да си изчезне.
PGP 2

Мнениеот Kemi » 25 Фев 2005, 23:06

Ako telefonite se vodiat na firma,6efat ima pravo da poiska podrobna razpe4atka na razgovorite,o6te pove4e ako toi gi pla6ta:)
Kemi

Шушумиги

Мнениеот Ant » 25 Фев 2005, 23:43

ЗА ВСИЧКИ КОИТО ИМАТ СПОРОВЕ С М-ТЕЛ!
ИМАХ ТАКЪВ, ПЛАЩАЛ СЪМ СМЕТКИ В СТОТИЦИ ЛЕВОВЕ, НАДЧЕТЕНИ С НАД 100%, ДОКАТО НЕ ЗАПОЧНАХ ДА СПОРЯ.. ЗАГУБИХА , ДАЖЕ ЖАЛБАТА МИ.. ДВА ПЪТИ! РАЗБИРА СЕ, ПРИКЛЮЧИХ С ТЯХ ВЕДНАГА!

ПРОЧЕТЕТЕ ВНИМАТЕЛНО ОБЩИТЕ ИМ УСЛОВИЯ.
МОГА ДА ДАМ ЖОКЕР, НО НЕ ИСКАМ, ДА Е НА ВСЕУСЛОШАНИЕ, ЗА ДА НЕ СЕ УСЕТЯТ ТОЧНО ГАДОВЕТЕ..

ИМА ЕДНО - ДВЕ СЛАБИ МЕСТА В СИСТЕМАТА ИМ И В ДОГОВОРА ПО ОБЩИ УСЛОВИЯ!
Разбира се, всичко зависи от случая!
За съжаление - нямаме много голям избор НА ОПЕРАТОРИ...

Подгответе се и , за разговори/преписки с "Кредитреформ"! - Представляват М-тел и други монополисти ... Но те не са много страшни, горките.
Поне, така беше преди 2 г.

А, за шефчето - много обичам такива "биснесмени"! - Само - направено ли е нещо по доказателствата? - Или само свидетели - служителите на фирмата? (То кой ще ти даде друго?)
Успех!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ant

Мнениеот miss pravo » 25 Фев 2005, 23:51

zna4i kemi e prava, ako slu4ayat e takyv..no ako mobilnite telefoni sa absolutni li4ni i nyamat nishto obshto s shefa...ne vyarvam MTEL da go napravyat tova,,,ama ve4e vsi4ko se sli4va de...ina4e moyat syvet e: SMENETE OPERATORA!! ei sega kato doide 3 GSM april mesec- aidee vsi4ki natam:):):)
miss pravo

Re: Шушумиги

Мнениеот gega » 26 Фев 2005, 09:20

И аз пред идве години на два пъти им "отвинтих кофите", само че бях от страната на ответника! За съжаление само на процесуални основания! А как ми се щеше и по същество да ги светна! Ето къде е разковничето - в доказателствата! Просто такива липсват, представят някаква фактура, наречена "дубликат", която и без друго не е подписана нито от получателя на доставката, нито пък от доставчика - МТел. Това не е никакво доказателствено средство в гражданския процес, още повече че изхожда от лицето, което твърди изгодни за себе си факти! Докато няма подписана фактура от получателя на услугата, с едно елементарно възраженийце, това "доказателствено" средство може да се използва само за определени цели в горски местности:)) Но за съжаление е имало дела, по които ответниците не са се явявали и само въз основа на това "редовно" водено счетоводство районни съдии са постановявали осъдителни решения!
gega

Re: Шушумиги

Мнениеот gega » 26 Фев 2005, 09:29

До подобни възражения по същество не се достигна, тъй като на адвокатчетата а МТел и елементарни правни познания им липсваха - на два пъти им правих възражение за нередовност на иска, та като не ги поправиха в дадения им от съда 7-дневен срок за изправяне на тези нередовности, прекратяваха делата и присъждаха адвокатско възнаграждение в полза на ответника! Много често се опитват да заиграват с местната подсъдност, така че винаги трябва да се прави отвод за неспазване на правилата за местна подсъдност, но както знаете това е относителна процесуална предпоставка, за наличието на която съдът не следи слежебно и това възражение трябва да се прави в първото по делтоо заседание. Та, след като прекратят делото в местно некомпетентия съд и го изпатят на местно компетентия ( по постоянен адрес/седалището на ответника), ищците стават "лесна плячка" и само едно процесуално възражение е достатъчно, за да си осигуриш не лош адвокатски хонорар! А с изпълнителното производство става много доволен:)))) Но за съжаление нямах честта по същество да им "разкажа играта"! Лесно се предадоха:))))
gega

Мнениеот § » 26 Фев 2005, 11:00

Макар че не съм почитател на МТел и никога не съм им бил клиент силно се съмнявам че нещата са точно така както ги излагаш. При нас почти сто процента от колегите са с телефони които се водят на фирмата (фирмата получава условия за покупката им и за цена на разговори, които те иначе като индивидуални клиенти никога не биха получили). Макар че всички тези хора смятат че това са личните им телефони (фактически е така), юридически обаче те се водят на името на фирмата. Така че ако шефа реши винаги може да постъпи по същия начин. Всъщност дори не е необходимо да ходи и до МТел, камо ли да черпи някой, защото си има име и парола с която може да си прави справка от интернет за всички телефони които ЮРИДИЧЕСКИ се водят на името на фирмата.
Така че първо разпитай дали случая не е такъв, преди да стоварваш вината изцяло върху МТел.
§

Мнениеот PGP 2 » 28 Фев 2005, 11:24

В случая става за 100% лични телефони, това е шокиращото. Оказва се че, жени с по 200 до 350 лева заплата, някои от тях и с по-две деца, са съгласни на доста унижения, за да занесат днес в къщи 5 лева с които да ядат. Аз лично бих му тренсал edna на място за ровене в разговорите ми. "Шефа" е издал заповед да не се ползват GSM-и в работно време, тъй като той плащал работното време, а не телефоните. Същото върви със заповед, да не се контактува с напуснали вече фирмата служители. От разпечатките на Mtel шефът не е предоставил и копия на служителите, но същите са били разисквани публично на събрание за неспазване на заповедите му (а явно и за да покаже че в "демократична" БГ, още има феодализъм)
PGP 2

gega, zasho im kaza?

Мнениеот Ant » 28 Фев 2005, 22:56

gega, защо им го пусна? - сега ще ни разузнаят!?
Толкова, се надявам , този форум да не се посещава от юристите на М-тел, ВиК, разните ТЕЦ и другите, които обичат на надбавят сметки за новата яхта на шефа!

:)
Ant

лоша новина

Мнениеот Ant » 28 Фев 2005, 23:02

Лошата новина е, че по вътрешна инфо новичкият технически екип на 3-я оператор е страшно мързелив и неподготвен и вече се готвят за плажа!
Но ще почакаме Orange...
Ние можем да чакаме.
Ant

набиите го!

Мнениеот Ant » 01 Мар 2005, 00:43

Просто говорете с мъжете си , и го набиите!
Друго не се сещам.
За да се докаже - имате само свидетелски показания на бъдещи безработни..
Ant

Мнениеот ирина » 01 Мар 2005, 00:59

Пишете на български!
ирина

Мнениеот flex76 » 21 Мар 2005, 15:43

ако наистина е така както се пише, че разпечтката е изготвена без съгласието на клиента , в което силно се съмнявам, може да се напише жалба и изпрати към съответният отдел в МТел. Служителят изготвил разпечатка ще бъде увлонен и това нещо ще спре. Пази се инф. за всички разпечатки и всички услуги активирани от клиента и служителят който го е обслужил, така че има надежда :)

А относно пезпричиното оплюване и излагането на съмнителни факти които се излагат в този случай мисля че всеки може сам да прецени колко са обективни : )
Някой направил нещо, ама кой е този някой, и какво точно е направил ???
Всичко ми прилична на някакъв преразказ дочут в автобуса :))
flex76

Мнениеот Tess » 21 Мар 2005, 16:30

Ама че изрод е този работодател !
Tess

Мнениеот batko1 » 21 Мар 2005, 19:07

сезирай КРС за нарушение на ЗД и предоставената им лицензия, в частта за защита на личните данни.
batko1

Мнениеот печатар » 21 Мар 2005, 22:01

flex76, ясно е че си от Mtel и се чувстваш длъжен да ги защитиш, но да твърдиш че се пазят по компютрите данни за всяка разпечатка, значи че си малко бос с компютрите.
И какви имена искаш в анонимен форум, тук се търси отговор на това има ли или не ефективен закон в БГ, против такова деяние.
печатар

Назад към Общи дискусии