начало

ВАС върна делото за избора на Васил Терзиев за кмет на София ВАС върна делото за избора на Васил Терзиев за кмет на София

Плномощно за управление на автомобил собственостна частно ли

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Плномощно за управление на автомобил собственостна частно ли

Мнениеот nachinaestа » 02 Мар 2005, 18:55

Здравейте,
въпросът ми е следният:

Необходимо ли е да притежавам пълномощно за управленив на автомобил собственост на частно лице с което нямам роднинска връзка, но имам неговото съгласие?

Примерно приятелят ми предостаставя автомобила си за ползване и заминава в чужбина за неизвестен период. Нося ли някаква отговорност пред властите? Изключвам да го ползвам за незаконови цели.
nachinaestа

Re: Плномощно за управление на автомобил собственостна частн

Мнениеот shanan » 08 Мар 2005, 19:24

НЕПРЕМЕННО СИ НАПРАВИ ТАКОВА, АЗ НЕ СЪМ В ЮРИСТ, НО МОЖЕ ДА СЕ НАЛОЖИ ДА СЕ СРЕЩНЕШ С МОИ КОЛЕГИ, НА ПЪТЯ ПРОВЕРЯВАЙКИ ТИ ДОКУМЕНТИТЕ КАТО ВОДАЧ НА МПС-ТО ИЛИ ПРИ ДРУГ НЕ МНОГО ПРИЯТЕН ПОВОД, НАПРИМЕР АКО ОТКРАДНАТ КОЛАТА, /ДА НЕ СТАВА/ ...СЪЩО АКО СЕ НАЛОЖИ ДА ПЛАЩАШ ЗАДЪЛЖЕНИЯ, ДА ПОЛУЧАВАШ СУМИ ПО ЗАСТРАХОВАТЕЛНИ ЩЕТИ...КАКВОТО И ДА Е ЩЕ ТИ ТРЯБВА. ТРЯБВА НЯКЪДЕ ДА ИМАШ ДАННИТЕ МУ, ЕГН, ПОСТОЯНЕН АДРЕС, № ЛК.nachinaestа написа:
shanan
Младши потребител

Мнениеот галина » 08 Мар 2005, 20:22

Да ! Ами ако някой от сектор"КАТ" ти поиска документите,какво ще обясниш?Как ще докажеш,че законно управляваш МПС,т.е.то ти е било предоставено? С една дума това негово съгласие,на частното лице ,с което нямате роднинска връзка е задължително да бъде писмено и с нотариална заверка на подписа му.
галина

Мнениеот protekta » 09 Мар 2005, 08:52

Непременно ще Ви трябва пълномощно, и то НЕ САМО ЗА УПРАВЛЕНИЕ /щом собственикът заминава за чужбина за неизвестен период/!!!!
protekta
Потребител

Назад към Общи дискусии