- Дата и час: 16 Дек 2024, 10:27 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
издръжка след 18 год. спешно!!!!!
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
16 мнения
• Страница 1 от 1
издръжка след 18 год. спешно!!!!!
Родителите са разведени. Бащата плаща издръжка 80 лв., след месец момчето навършва 18 год., но все още е ученик. Знам че може да предяви иск срещу баща си за продължаване на издръжката. Трябва ли да се представят доходите на майката при кдято живее. Какво друго трябва?
- Гост
доподите могат да се доказват по различен налин- с удостоверениа от НАП-да трудови договори, осигуровки, недвижими имоти, коли и т.н. може и косвени доказателства справки от GSM-оператори, наеми фирми и т.н. има различни начини, вкл. и искане бащата да представи доказателства за доходите си. В крайна сметка, колкото повече доказателства има , толкова по-добре.
- Гост
В 1 с.з. ще поискате съдът да Ви издаде удостоверение, с което да се снабдите с друго такова за доходите на ответника от местоработата му , ако Ви е известна. Може съдът да го задължи и сам да ги представи. Имайте, предвид, обаче, че след 18 г. издръжка се дължи само, ако няма да представлява особени затруднения за родителя.
Практиката в нашия съд е, ако ответника каже, че не може да плаща повече от 40 лв. примерно, съдът приема, че по-голяма сума ще бъде съществено затруднение за него и присъжда 40 лв.
Практиката в нашия съд е, ако ответника каже, че не може да плаща повече от 40 лв. примерно, съдът приема, че по-голяма сума ще бъде съществено затруднение за него и присъжда 40 лв.
- Гост
- Гост
за ваше сведение
При съдебната процедура по разтрогване на брак бащата представи служебна бележка за месечен доход 200лв.от фирмата, в която работи.В същото време живее на квартира иза 200лв.наем, почива си по морето и носи скъпи дрехи. Явно е, че има измама със служебната бележка от фирмата-може да го осигуряват на 200лв. и това да е записано в регистрирания договор.Но съдът присъди месечна издръжка на детето 50 лв. По думите на майката тези пари бащата ги давал на ръка на детето си и то си купувало цигари! Когато майката му поискала паритеда се превеждат по банкова сметка, където получава и детските, бащата завел детето в пощата и му ги пуснал на запис.На едното гише пуснал записа на името на детето, а на другото гише детето ги получило с личните данни на бащата...
Как ще коментирате това?
Как ще коментирате това?
- Пример
Ами, какво да ви кажа...аз не съм юрист, но и мислех че не е задължително да съм...Оказва се че който от двамата родители в случая си намери по-добър адвокат ще наклони везните в своя полза. За съжаление за съда е истина това, което е м/у кориците на делото. Ако майката не докаже доходите на бащата (а той сам доброволно едва ли ще го стори!) може и да забрави за всякаква издръжка след 18г.Изглежда доста песимистично, но говоря от личен опит, а не наизуст.Успех!
- Гост
Не зная за какво съжаление може да става дума. Това е граждански процес. Съдът е арбитър. Ако гледате футбол, бих се учудил, в случай че поддържате мнението, че футболният съдия трябва да вкарва голове в полза на единия отбор... Ето защо не се учудвайте, че "истината било това, което е в кориците на делото". А къде да е? Вие врачка ли препоръчвате да съветва съдията? Или той да е крилат Бат Бойко, който да отлети някъде, да нашока репата на лошия и да възстанови служебно справедливостта. Ако съдът служебно се намеси в спора, тогава ще писнете, че "се решава в полза на този, който е дал рушвет". При т.нар. "служебно начало" опасността от корупция е по-голяма. Тъй че не плачете за лошия състезателен процес, а помнете, че никой освен Вас не може да се грижи по-добре за Вашите собствени интереси. Освен ако не сте малолетен или малоумен. И за да не Ви изглежда, че съм съдия, само ще уточня, че съм адвокат.
- Гост
16 мнения
• Страница 1 от 1
|
|