Здравейте, въпросите ми са следните.
Със съпругата ми не живеем заедно от около 12 години, но сме в много добри отношения. Имаме син на 15 години, който живее при мен, но и двамата се грижим за него. Тя си закупи жилище преди известно време, което е на нейно име и аз нямам никакви претенции към това жилище. Решихме да се разведем и да ни представлява един адвокат. Проблемите започнаха тук. Първо - детето трябва да се присъди на някого? Не може ли да се изключи това от едно бракоразводно дело? Ние може да не сме се разбирали като съпрузи, но пък сме си носили отговорността като родители. Второ - ако се договорим аз да получа родителските права жилището ( нейното) се присъжда на мен, понеже аз нямам жилище на мое име.
Въпросите ми:
Може ли и двамата да имаме равни права и задължения по отношение на детето?
Ако не може и имаме уговорка аз да получа родителските права може ли жилището и да си остане за нея?
Предварително благодаря на тези, които могат да помогнат със съвет.
- Дата и час: 15 Дек 2024, 22:52 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Развод по взаимно съгласие
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
В споразумението, което ще направите задължително трябва да се споразумеете кой ще упражнява родителските права, на кого ще се предостави за ползване семейното жилище, каква ще е издръжката на детето, какво фамилно име ще носи жената след развода, също така и да поделите придобитите по време на брака недвижими имоти и всякакво другоо имущество.
Щом се споразумявате няма пречка родителските права да се упражняват от Вас, а жилището да се ползва от нея и да остане изключително нейна собственост. Задължително трябва да уговорите размер на издръжка за детето.
Щом се споразумявате няма пречка родителските права да се упражняват от Вас, а жилището да се ползва от нея и да остане изключително нейна собственост. Задължително трябва да уговорите размер на издръжка за детето.
- Мария
Щом ще се развеждает по взаимно съгласие, трябва да уредите и въпроса със собствеността на жилището. Щом нямате никакви притенции кам събствеността нищо не пречи да се предостави в нейн дял и да се пише една сума която вие сте получили. А за детето трябва задължително да се предоставят род. права на единия от вас, а никой не ви пречи като се разбирате пак да си го гледате заедно. както и да се пише някаква издръжка, която ще плаща единия родител на детето.Не може да се одобри споразумение без тези елементи.
- Гост
Anonymous написа:Щом ще се развеждает по взаимно съгласие, трябва да уредите и въпроса със собствеността на жилището. Щом нямате никакви притенции кам събствеността нищо не пречи да се предостави в нейн дял и да се пише една сума която вие сте получили. А за детето трябва задължително да се предоставят род. права на единия от вас, а никой не ви пречи като се разбирате пак да си го гледате заедно. както и да се пише някаква издръжка, която ще плаща единия родител на детето.Не може да се одобри споразумение без тези елементи.
хм... защо да трябва да уреждат въпроса със собственосттана жилището ... СК изисква по отношение на СЕМЕЙНОТО жилище да се изложи споразумение относно ПОЛЗВАНЕТО му !
- Гост
5 мнения
• Страница 1 от 1
|
|