начало

10-годишни деца ще бъдат наказвани като възрастни в Австралия 10-годишни деца ще бъдат наказвани като възрастни в Австралия

Отказ от съда да приеме молба за развод

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Отказ от съда да приеме молба за развод

Мнениеот pccv » 26 Яну 2006, 14:03

Здравеите на всички!
Имам следния казус:
На моя позната и беше отхвърлена молбата за развод поради не достатъчно мотиви за развода!
Има ли това право съдът или не?!
pccv

Мнениеот Гост » 26 Яну 2006, 14:05

Има и много други права!
Гост

Re: Отказ от съда да приеме молба за развод

Мнениеот 11111 » 26 Яну 2006, 14:08

pccv написа:Здравеите на всички!
Имам следния казус:
На моя позната и беше отхвърлена молбата за развод поради не достатъчно мотиви за развода!

Съдът има право :lol: Ако пред него не са представени достатъмно доказателствя, че е налице дълбоко и непоправимо разстройство на брака! Ползвайте услугите на адвокат!
11111

Мнениеот 11111 » 26 Яну 2006, 14:11

pccv написа:Здравеите на всички!
Имам следния казус:

хм... от друга страна, като Ви видях заглавието, се питам молбата ли е отказал да приеме или е постановил решение, с което е отхвърлена - разликата е доста съществена, така че уточнете
11111

Мнениеот Гост » 26 Яну 2006, 14:12

Разбира се, че има. Съдът допуска развод между съпрузите, само когато намери, че е налице дълбоко и непоправимо разстройство на брака. Оче видно в този случай Съдът не е намерил, че е налице такова "дълбоко и непоправимо разстройство на брака.
Гост

Мнениеот pccv » 26 Яну 2006, 14:17

Ползваме услуги на адвокат по бракоразводни дела !
но и той самия е много изненадан и за това се обърнах към вас!
Благодаря!!!!!!!
pccv

Мнениеот kontrol » 26 Яну 2006, 18:28

Хубаво би било да отговорите на въпроса във втория пост на 11111.
kontrol
Активен потребител

Мнениеот Никой » 26 Яну 2006, 18:40

Да защото ако има постановено решение не можете да подадете нова молба на същото основание.
Никой

Мнениеот ilina1 » 26 Яну 2006, 20:24

Аз също имах такъв слуай , съдът отказа да даде развод. Причината не доказано растройство на брака. А то е не доказано най вече когато не се явяват свидетели поне 2-ма така , че ако си нямате такива си намерете иначе развод няма.
ilina1

Назад към Семейни казуси