начало

14 нови съдии встъпиха в три апелативни съдилища 14 нови съдии встъпиха в три апелативни съдилища

детски надбавки

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

детски надбавки

Мнениеот ziza » 27 Яну 2006, 16:28

Здравейте,
Обръ6там се към Вашия форум и Ви моля да ми изясните някои въпроси.
И така аз съм на 18 години от две години живея при баща си (родителите ми са разведени отдавна повече от 10 години) и от две години не съм получавала детски надбавки, защото майка ми ги вземаше. И аз реших да Ви пиша и да Ви попитам дали мога да заведа дело сама за тези датски надбавки и да ми се върнат за старо време, т.е. за две години назат, защото тогава не съм била пълнолетна. Моля Ви ако можете да ми отговорите дали мога да заведа това дело. За времето когато не съм била пълнолетна и имам ли преаво да ги искам тези пари, и как да стане завеждането на делото, от мое име или чрез пълномошно с което моят баща да ме представлява. Аз мога ли да го заведа това дело? Моля Ви да ми отговорите. Благодаря!
ziza

Мнениеот Антоанета Стефанова » 28 Яну 2006, 19:46

:) Мило момиче, надявам се, че надбавките са ти нужни за повишаване на грамотността / образованието/. Известно е, че с 18 лева месечни детски надбавщки не можеш и да стигнеш до училището си. Надбавките до навършване на 18 години има твоята майка или след изрично/ писмено/ съгласие твоя баща, баба или 3- то лице. Това е нормативно уредено. Твоите надбавки е следвало да получава майка ти. Ако са изплащани на баща ти, то това следва да е на основание съдебно решение, с което му се предоставят родителските права по СК или чрез изризно пълномощно от майка ти.
Антоанета Стефанова

Назад към Семейни казуси