Казусът е оплетен, моля да ми отговорите имаме ли някакъв шанс.
През 2000г. родителите на свекъра ми са дарили жилището си на другия им син (с психично заболяване). Дядото почина 2005г. Бабата сега разбира, че жилището е дарено без клауза за изглеждане. Има ли някакъв шанс да се развали това дарение или поне да се преобразува - всъщност свекър ми иска бабата да дари жилището на съпруга ми и да се грижи за брат си - възможно ли е? Ако нещо не е съвсем ясно, питайте.
Благодаря!
- Дата и час: 15 Дек 2024, 22:26 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Разваляне на дарение - възможно ли е???
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
Психично болният син поставен ли е под запрещение ?
По принцип дарението може да се развали,но това е едно тежко и продължително дело,което следва да се води срещу психично болният син.
По принцип дарението може да се развали,но това е едно тежко и продължително дело,което следва да се води срещу психично болният син.
- minci
- Младши потребител
Психично болното лице има ли семейство - жена, деца?Ако няма и някой от семейството Ви му е настойник или попечител не мисля, че следва да предприемате нещо. Така или иначе след смарта му Вие ще го наследите или Вашите наследнци. предполага се,че трудно ще създаде семество, ако действително е психично болен. не се захващатайте да разваляте дарение направено на психично болен, а итрябва да са налице някой от условията на чл.227 от ЗЗД, които значително ограничават възможностите до три хипотези.
- 777
Заболял е по време на брак, от който има 1 син. Живяли са разделени, доколкото зная и трябва със сигурност да проверим решението от бракорозводното дело ( през 2002г. съпругата му е водила бракоразводно дело и са официално разведени), но нищо повече не зная, освен че е направено ДАРЕНИЕ точно на негово име, за да няма жена му дял.
Благодаря!
Благодаря!
- Гост
Проверете в Окръжен съд поставен ли е психично болният под запрещение,което става с дело,по което се постановява решение.Синът на болният е негов наследник.Ако решите да водите дело то непременно трябва да е срещу психично болния.
- minci
- Младши потребител
5 мнения
• Страница 1 от 1
|
|