Здравейте на всички,
скоро ще се извърши подялба на имущество. Става дума за имот /двуетажна къща/, който е принадлежал на дядо ми и баба ми. Те имат развод и съответно къщата е разделена на две части, но никъде в документите не е описано- коя част на кого е.
майка ми има от баща си, лека му пръст, стая и половина. В къщата живеят децата на леля ми, баба ми и майка ми. Поради крайно унизителното им и агресивно поведение, майка ми реши чрез нотариус да се определи коя стая да й се даде и повече да няма проблеми и заплахи, че ще бъде изгонена на улицата.
Питането ми е, ако ежедневният тормоз, заплахите над нея продължат, какви мерки да се предприемат? Тези хора искат да изгонят майка ми и да я откажат от дела й, който по закон е от баща й. Притеснявам се, както за нейното общо здраве, така и да психическият тормоз, под който я подлагат непрекъснато! самата тя все още е на мнение, че това не трябва да се отнесе към съда, но не мисля, че трябва да стане нещо непоправимо, за да стигне всичко до съд. По тази причина се и обръщам към вас- да знам как може да се реагира, ако всичко стане още по-влошено?!! и към кого трябва да се обърне човек, ако непрекъснато върху него се осществява ежедневен психически тормоз?
Благодаря ви предварително за всичко!
- Дата и час: 15 Дек 2024, 22:54 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Адвокат или прокурор?
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
Скромен отговор
Моят съвет е първоначално да се обърнете към адвокат и той ще ви помогне да организирате всичко. Ако е необходимо ще ви изготви всички необходими документи за депозиране в съда. Ще напише жалбата до прокуратурата за "тормоза" и т.н.
- ef
- Нов потребител
ре
Благодаря Ви много!
А какви санкции могат да са наложени на тези хора- най-леките, колкото да се озъбтят и майка ми да получи малко покой?
С уважение,
А какви санкции могат да са наложени на тези хора- най-леките, колкото да се озъбтят и майка ми да получи малко покой?
С уважение,
- dorian_grei
- Нов потребител
В добавка към казаното от колегата с което съм напълно съгласен. Мога само да кажа че вече има нов много по ефективен правен способ ,който вече се прилага това е Законът за защита срещу домашното насилие. Мисля че вашият случай попада в хипотезата на чл2 и чл.3 от ЗЗДН. Може съдът да вземе бързо принудителни мерки включително и забрана да доближават майка ви по малко от 100 метра и дори да обитават къщата най много до 1година но не по малко от 1 месец. А съгласно чл.9ал.3 от ЗЗДН може това обстоятелство да се докажи и само с декларация което облекчава доказването. Можете да видите закона в интернет. ако много притесняват майка ви ,ви препоръчвам атака по този ред.
Желая ви успех.
Желая ви успех.
- nezret
- Потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
|
|