начало

10-годишни деца ще бъдат наказвани като възрастни в Австралия 10-годишни деца ще бъдат наказвани като възрастни в Австралия

Задържане на наследство от чужд човек.

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Задържане на наследство от чужд човек.

Мнениеот nelka » 01 Мар 2006, 15:33

Наскоро почина баша ми.Той живееше с друга жена след развода с майка ми в продължение на 9 години.Пренесе при нея много дърводелски машини тьй като беше дърводелец и работеше с тях.След неговата смърт поисках да си взема тези машини но другата жена не ми ги даде.Между другото те нямат сключен брак.Кажете ми какво да направя за да си взема това което е мое наследство?Плаши ме със съд ,но аз мисля че съм си в правото.
nelka
Нов потребител

Мнениеот steli_na » 01 Мар 2006, 16:24

Предявете ревандикационен иск по чл. 108 от ЗС срещу жената, която ги задържа, като същевременно и не маловажно е да поискате обезпечаване на иск по чл. 309 от ГПК - запор върху машините.
В най - общи линии е това.
steli_na
Потребител

Назад към Семейни казуси