случаят е следният
бях направил фирма на името на бившата ми съпруга като целия основен капитал дадох аз и сестра ми.бившата ми съпруга ми издаде пълномощно за да я представлявям пред различни институции.работил съм във фирмата й като презентатор без трудов договор и осигуровки.
проблемите започнаха когато случайно разбрах за теглени скрити потребителски заеми , които е предоставяла на нейните родители и са изплащани с пари на ЕТ и счетоводство под всякаква критика за което естествено е виновен пълномощника,макар за 2005 има печалба и тя е внесена.разбра се че има надвнесени някакви си 3000лв,но какво са те за нашата фирма-думи на счетоводител.
поисках да се направи независим одит на фирмата и нещата се развиха
в следната хронология:
-една част от документите бяха отнесени от счетоводителя в мое отсъствие
-на 04.06.2005 бившата ми съпруга подпомогната от баща и избяга с двете деца от дома на родителите ми където живеехме.
-взети другата половина на документите от бившата ми съпруга с полиция
-на 06.06.2005 заедно със счетоводителя ми отнеха пълномощното
-на 22.06.2005 в два часа през ноща разби офиса ми и използвайки
договора със СОД на името на ЕТ възпрепятваше работата ми.
-отнесе цялото наллично имущество в офиса за над 100 000 лева.
което предполагам вече е разпродала на безценица.
-написала е донос в икономическа полиция в която ме обвинява в различни престъпления:обсебване,подписи под донументи с невярно съдържание,присвояване на пари ,изнудване,рекет,заплаха с убийство и не знам още какво ,за които бях викан постояно в полицията и от водещия преписката ми бяха искани постоянно донументи за да докажа че съм невинен ,за което не знам дали е правилно.Били са викани свидетели за да свидетелсват срещу мен и да пишат обяснения.
предполагам,че всичко това се прави за да нямам някакви претенции към имуществото на ЕТ в което аз също имам принос ,макар и като презентатор или някакви други интереси
също така негласно се знае че някои от преписките активно се подпомагат и трябва да ми се "отреже главата"-цитат ,предполагам пак сварзано с нечии интереси
в момента има дознание срещу мен за обсебване на компютър при условие че има приемателно-предавателен протокол подписан от свидетели и бившата ми съпруга си е взела всичко,което е било нейна собственост от офиса.
ако някой може да ми помогне със съвет или мнение ще му бъда благодарен!
- Дата и час: 16 Дек 2024, 00:30 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
имущество на ЕТ след развода
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
2 мнения
• Страница 1 от 1
Ами братко запознай се със синьото кранче (пий студена вода), дет се вика.
Закъсал си го. ЕТ не е СИО и всичко е собственост само на жена ти. Намери си адвокат!!!
Закъсал си го. ЕТ не е СИО и всичко е собственост само на жена ти. Намери си адвокат!!!
- lawyer_ivanov
- Младши потребител
2 мнения
• Страница 1 от 1
|
|