Моля Ви помогнете ми. Майка ми има психическо заболяване , но не желае да се изследва и лекува . Живее сама в Пловдив и ,тъй като аз се омъжих във Варна , поради големите разстояния рядко мога да я виждам. А сега проблема.... Майка ми поради липса на пари , иска да ипотекира апартамента в Пловдив и да продава наследствени имоти. Там сме наследници аз , сестра ми (омъжена във Варна) и майка ми. Майка ми не се спира пред нищо , дори и да фалшифицира мои подпис и документи . Как мога да я спра да не ипотекирва или продава имоти?
Ако ми е подправила подпис и вече е ипотекирала ..... какво да правя? Как да я освидетелствам , ако това изобщо може с нещо да помогне. Редовно и изпращам ( всеки месец по 300 лева) и с пенсията и от 200 лева смятам , че спокойно може да живее , дори по задоволено от мен ..... , но явно това не и стига.....
Моля помогнете със съвет , проблемът е много сериозен.[/b]
- Дата и час: 16 Дек 2024, 00:47 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
МАЙКА МИ Е ЛУДА.. и продава имоти ПОМОЩ
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
9 мнения
• Страница 1 от 1
Може да заведете дело за поставяне под запрещение -след като смятате, че тя не може да се грижги за своите работи.
- maria01
- Потребител
По мое мнение майка ви не е възможно да продаде наследствените имоти, ако вие сте законни наследници, тъй като сделките с недвижими имоти стават пред нотариус и без вашето присъствие или пълномощно с нотариално заверен подпис е невъзможно, поне теоретично, да се извършват сделки с недвижими имоти ваша собственост. Друга възможност е да подадете искова молба пред окръжния съд по нейното местожителство за поставяне под запрещение.
- capitanstanev
- Младши потребител
Майка Ви не може да сключи валидна разпоредителна сделка с имот или да го ипотекира, който е ваша собственост без да бъде упълномощена от Вас с пълномощно с нотариално заверка на подписа (или Вие сама де се разпоредите, като и дадете получената сума - тук формата е нотариален акт). Предвид това Вие можете да загубите собствеността върху имотите си без съгласие от Ваша страна(що се отнася до вашия дял) само при противоправни действия от страна на майка ви или трето лице (н. пр. изготвяне на фалшиви пълномощни). Сделките, сключени по този начин са нищожни (не пораждат юридически ефект), но създават много проблеми на мнимия прехвърлител.
Възможно е също така майка Ви да се разпореди със собствената си идеална част от имотите, които притежава - тук също има начин да я спрете, но е свързан също с много главоболия. Т.е. и при двата вариянта Вие гоните - образно казано.
Мисля, че ако наистина е луда, добър вариант е да я поставите под запрещение. Внимавайте, кой ще и бъде настойник, съответно попечител.
Друг вариант е да искате делба и да оставите майка си да прави каквото иска със имотите, които се паднат в дела и. Вариянтите са два - доброволна делба (договор с нотариална заверка на подписите на страните) и съдебна (тук неприятното е, че може да се проточи по дълго във времето).
Все пак - обърнете се задължително към адвокат!
Възможно е също така майка Ви да се разпореди със собствената си идеална част от имотите, които притежава - тук също има начин да я спрете, но е свързан също с много главоболия. Т.е. и при двата вариянта Вие гоните - образно казано.
Мисля, че ако наистина е луда, добър вариант е да я поставите под запрещение. Внимавайте, кой ще и бъде настойник, съответно попечител.
Друг вариант е да искате делба и да оставите майка си да прави каквото иска със имотите, които се паднат в дела и. Вариянтите са два - доброволна делба (договор с нотариална заверка на подписите на страните) и съдебна (тук неприятното е, че може да се проточи по дълго във времето).
Все пак - обърнете се задължително към адвокат!
- juri
- Потребител
Процедурата е много проста.Ако имате документи за психичното и заболяване още по-лесна.
benzi@lex.bg
benzi@lex.bg
- benzi
- Младши потребител
В никакъв случай не разчитайте на това, че майка Ви може да продава само ако има изрично пълномощно за това от Вас. Във Варна има нотариус /за един знам със сигурност/, който заверява пълномощни без да сверява данните с тези от личната карта на упълномощителя.
- onche_bonche
- Младши потребител
За съжаление такива случаи на заверки от нотариуси не са никак рядко явление в страната на абсурдите.По тази причина предприемете съдебният ред.
[/img]
[/img]
- benzi
- Младши потребител
[quote="onche_bonche"]В никакъв случай не разчитайте на това, че майка Ви може да продава само ако има изрично пълномощно за това от Вас. Във Варна има нотариус /за един знам със сигурност/, който заверява пълномощни без да сверява данните с тези от личната карта на упълномощителя.[/quote
кой е този нотариус?
кой е този нотариус?
- an_jelika
- Младши потребител
9 мнения
• Страница 1 от 1
|
|