начало

10-годишни деца ще бъдат наказвани като възрастни в Австралия 10-годишни деца ще бъдат наказвани като възрастни в Австралия

предоставяне правото на отпуск

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

предоставяне правото на отпуск

Мнениеот renipeneva » 19 Юни 2006, 13:19

Може ли след като изтече болничния ми лист за 135 дни поради бременост и раздане да си пусна отпуск по майчинство три месеца а остатъка до 2 години да го ползва свекърва ми? Проблем ли е че сега я осигъряват на 4 часа по трудо договор
renipeneva
Нов потребител

Re: предоставяне правото на отпуск

Мнениеот donna » 19 Юни 2006, 23:46

renipeneva написа:Може ли след като изтече болничния ми лист за 135 дни поради бременост и раздане да си пусна отпуск по майчинство три месеца а остатъка до 2 години да го ползва свекърва ми? Проблем ли е че сега я осигъряват на 4 часа по трудо договор

Отпускът за отглеждане на дете до двегодишна възраст по чл. 164, ал. 1 КТ се ползва въз основа на писмено заявление на майката или на лицата, посочени в чл. 164, ал. 3 КТ./съпруга ,родителите му и родителите на майката / Предприятието е длъжно да разреши отпуска от деня, посочен в заявлението. Ако лицето няма право на този отпуск, предприятието е длъжно да го уведоми за това незабавно, като мотивира отказа си.
Отпускът за отглеждане на дете до двегодишна възраст със съгласието на майката се разрешава на бащата или на един от техните родители, когато работят по трудово правоотношение.
Тъй като свекървата работи по трудово правоотношение не виждам проблем тя да ползва тоя вид отпуск.
КТ не е поставил ограничения относно работното време по трудовото правоотношение .
donna
Старши потребител

Назад към Семейни казуси