- Дата и час: 16 Дек 2024, 03:35 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Молба за съвет. Спешно! Издръжка, естествено:-)
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
2 мнения
• Страница 1 от 1
Молба за съвет. Спешно! Издръжка, естествено:-)
Добре познатата история с неплащане на издръжка. След развода 07.1997 г. на детето ми е присъдена издръжка 20 лв /20000 лв тогава/+ лихва за евентуално забавяне до датата на изплащането и. До този момент нищо. Минах през дело за увеличение и чакам решението. Подадох Тъжба до прокурор и съм призована за свидетел на 30.06.2006г. Нещото, което ме смути, четейки форумите е, че в една такава ситуация такъв един баща е осъден да плати 500 лв на държавата?!? Какво става със задълженията към детето му? Другото, което разбрах при дознателя е, че на наказателно преследване подлежат само дължимите суми без лихвата, нея трябвало да си я търся в гражданско дело...:->> Което би означавало, че дори и да се плати някаква сума по наказателното дело, тя ще е ок 1000 лв. /лихвите са 2 пъти повече/ Мога ли да заведа изпълнително дело, успоредно с наказателното? Да приемем, че СИ е добре разположен към мен и иска да ми помогне, колко е минималното време за реакция от негова страна?/имам предвид законови срокове по процедури/. Кой заплаща таксите, които, определено, не ми се видяха малки по едно изпълнително производство- аз или виновната страна? Или аз и в последствие си ги търся от него? /и тях:-)/ PS: Някой може ли да ме ориентира колко приблизително би излязла таксата по делото?- там си има такси за какво ли не+ материален интерес. И аз се обърках:-( Благодаря на всички предварително!
- maryana
- Нов потребител
Re: Молба за съвет. Спешно! Издръжка, естествено:-)
maryana написа:Добре познатата история с неплащане на издръжка. След развода 07.1997 г. на детето ми е присъдена издръжка 20 лв /20000 лв тогава/+ лихва за евентуално забавяне до датата на изплащането и. До този момент нищо. Минах през дело за увеличение и чакам решението. Подадох Тъжба до прокурор и съм призована за свидетел на 30.06.2006г. Нещото, което ме смути, четейки форумите е, че в една такава ситуация такъв един баща е осъден да плати 500 лв на държавата?!? Какво става със задълженията към детето му? Другото, което разбрах при дознателя е, че на наказателно преследване подлежат само дължимите суми без лихвата, нея трябвало да си я търся в гражданско дело...:->> Което би означавало, че дори и да се плати някаква сума по наказателното дело, тя ще е ок 1000 лв. /лихвите са 2 пъти повече/ Мога ли да заведа изпълнително дело, успоредно с наказателното? Да приемем, че СИ е добре разположен към мен и иска да ми помогне, колко е минималното време за реакция от негова страна?/имам предвид законови срокове по процедури/. Кой заплаща таксите, които, определено, не ми се видяха малки по едно изпълнително производство- аз или виновната страна? Или аз и в последствие си ги търся от него? /и тях:-)/ PS: Някой може ли да ме ориентира колко приблизително би излязла таксата по делото?- там си има такси за какво ли не+ материален интерес. И аз се обърках:-( Благодаря на всички предварително!
Няма проблем да образувате изпълнително дело ,нищо ,че има подадена тъжба.
Такси по изпълнителното не дължите нито при държавния нито при частния СИ
- donna
- Старши потребител
2 мнения
• Страница 1 от 1
|
|