начало

10-годишни деца ще бъдат наказвани като възрастни в Австралия 10-годишни деца ще бъдат наказвани като възрастни в Австралия

деца без брак ?

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

деца без брак ?

Мнениеот fen » 09 Юли 2006, 00:02

здравеите!в момента живея с жена на семеини начала,от която имам 2 деца -момичета на 2г. и на 2 месеца, които съм припознал.преди да се родят децата имаме съвместен живот 6 год.без деца,тъи като тя имаше стерилитет.Похарчих маса пари и нерви -цели 6 год.само и само да имаме деца.След раждането на 2-рото дете спътницата ми в живота изведнъж коренно се промени и стигнахме до там че вече неможе да живеем заедно.Заявява ми че децата са си само неини и ме заплашва 4е няма да ги видя пове4е.В близките дни иска да вземе деца и да ги скрие от мен.Направо ме е страх да си помисля как ще се развият събитията :evil: .Ако можете даите някакъв съвет,какви права имам като баща,и какво мога да предприема по законов път.
fen
Нов потребител

Re: деца без брак ?

Мнениеот gery » 09 Юли 2006, 00:32

fen написа:здравеите!в момента живея с жена на семеини начала,от която имам 2 деца -момичета на 2г. и на 2 месеца, които съм припознал.преди да се родят децата имаме съвместен живот 6 год.без деца,тъи като тя имаше стерилитет.Похарчих маса пари и нерви -цели 6 год.само и само да имаме деца.След раждането на 2-рото дете спътницата ми в живота изведнъж коренно се промени и стигнахме до там че вече неможе да живеем заедно.Заявява ми че децата са си само неини и ме заплашва 4е няма да ги видя пове4е.В близките дни иска да вземе деца и да ги скрие от мен.Направо ме е страх да си помисля как ще се развият събитията :evil: .Ако можете даите някакъв съвет,какви права имам като баща,и какво мога да предприема по законов път.

С думи прости няма как да ги скрие, но е хубаво да имате съдебно решение с което да ви е определен режим на личен контакт с децата. Нарушаването на решението в тази му част е основание за изменение в режима, скрепено е с принудително изпълнение (издава се изпълнителен лист) + основание за образуване на наказателно производство.
Всичко чудесно обаче не знам защо трябва да коментирате стерилитета и какво общо имат парите тук? Нали сте искали деца!
gery
Потребител

Re: деца без брак ?

Мнениеот monteskio » 09 Юли 2006, 09:56

fen написа:здравеите!в момента живея с жена на семеини начала,от която имам 2 деца -момичета на 2г. и на 2 месеца, които съм припознал.преди да се родят децата имаме съвместен живот 6 год.без деца,тъи като тя имаше стерилитет.Похарчих маса пари и нерви -цели 6 год.само и само да имаме деца.След раждането на 2-рото дете спътницата ми в живота изведнъж коренно се промени и стигнахме до там че вече неможе да живеем заедно.Заявява ми че децата са си само неини и ме заплашва 4е няма да ги видя пове4е.В близките дни иска да вземе деца и да ги скрие от мен.Направо ме е страх да си помисля как ще се развият събитията :evil: .Ако можете даите някакъв съвет,какви права имам като баща,и какво мога да предприема по законов път.

Вие двамата с жената с която живеете сте родители на вашите деца. Родителските права върху децата се упражняват съвместно. В случай на възникнал спор между родителите по отношение децата следва да се подаде иск пред компетентния районен съд за да се постанови на кого да се предоставят родотелските права, а така също и относно мерките на лични отношения между родителите и децата / чл.72 СК /.

Само с консултация в този правен сайт, няма да успеете да разрешите проблемите си. Потърсете правна помощ от колега адвокат.

УСПЕХ !
"Divide еt impera" !
monteskio
Активен потребител

Назад към Семейни казуси