начало

10-годишни деца ще бъдат наказвани като възрастни в Австралия 10-годишни деца ще бъдат наказвани като възрастни в Австралия

Моля за помощ

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Моля за помощ

Мнениеот luxuri » 18 Юли 2006, 14:18

Здравейте. Имам следния проблем. Живея с разведен мъж с едно дете. По принцип правата са на майката, но вече близо 2 години аз гледам това дете заедно с баща му. Живяхме и 6 месеца в гр.Трявна. Сега бащата иска да вземе правата, тъй като майката постоянно ни тормози (по скоро със словесни атаки, скандали и прочие неща), вижда си детето за по 1-2 часа веднъж на 2 седмици.. и се опитва да настрои детето срещу всичките му близки хора. Сега пък тя реши че иска да си взима детето при нея, като ни заплашва че ще ни съди задето не са и плащани издръжки тези 2 години. (а детето не е спало при нея дори 2 дена.)
Дайте ми съвет какви са процедурите и как да постъпим. Може ли да и се вземат правата?
luxuri
Нов потребител

Re: Моля за помощ

Мнениеот donna » 18 Юли 2006, 15:39

luxuri написа:Здравейте. Имам следния проблем. Живея с разведен мъж с едно дете. По принцип правата са на майката, но вече близо 2 години аз гледам това дете заедно с баща му. Живяхме и 6 месеца в гр.Трявна. Сега бащата иска да вземе правата, тъй като майката постоянно ни тормози (по скоро със словесни атаки, скандали и прочие неща), вижда си детето за по 1-2 часа веднъж на 2 седмици.. и се опитва да настрои детето срещу всичките му близки хора. Сега пък тя реши че иска да си взима детето при нея, като ни заплашва че ще ни съди задето не са и плащани издръжки тези 2 години. (а детето не е спало при нея дори 2 дена.)
Дайте ми съвет какви са процедурите и как да постъпим. Може ли да и се вземат правата?

В такъв случай завеждате дело за промяна на родителските права и за издръжка .
Само дето не мога да разбера то трябва да има определена издръжка така ,че майката може да заведе дело за нейното увеличаване , а то ще е от датата на иска .Другото е да има образувано или да образува сега изпълнително дело въз основа на присъдена вече издръжка и издаден изпълнителен лист , и да търси сумите за 2г. ами тогава ще обжалвате действията на СИ .
donna
Старши потребител

Назад към Семейни казуси