начало

10-годишни деца ще бъдат наказвани като възрастни в Австралия 10-годишни деца ще бъдат наказвани като възрастни в Австралия

Моля за съвет-подадена е жалба в полицията срещу мен..

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Моля за съвет-подадена е жалба в полицията срещу мен..

Мнениеот ALEX33 » 06 Сеп 2006, 09:54

Здравейте!Разведена съм от 2 години,а реално не живея с бившия си съпруг от около 4г.Той не живее в Бг и се връща тук 2 пъти годишно за около 1 месец.Детото не помни баща си,а самия баща не го и търси до момента.Сега е подал жалба в полицията,че не му давам детето.Преди няколко дни ми се появи на вратата с полиция.Това се случи в почивен ден.Иска да ме съди,че не му давам детето .А то не е така,той просто не е искал до момента.Сега явно иска да ме тормози.Говорила съм с детето ,то е на 6г .Няма спомен от баща си и видимо се страхува,когато подхвана темата.Искам да го подготвя за евентуална среща,но усещам че такава среща ще го разстрои.Бившия ми съпруг заяви,че не се интересува от последствията за детето.Моля ви за съвет,как да постъпя.Знам,че пак е заминал и не знам кога пак ще се появи и как ше се опитва да ме сплашва.Как да се защитя себе си и детето законно?Бихте ли ми препоръчали добър адвокат в Бургас за подобни проблеми.Благодаря пердварително!
ALEX33
Младши потребител

Мнениеот wit » 07 Сеп 2006, 12:53

За съжаление не мога да Ви насоча към колега от Бургас (поне в момента). Съвета ми е: отидете в полицията и дайте отговор на жалбата подробен и писмен, в който описвате ситуацията точно, в детайли и наблягате на психическото състояние на детето. Желателното е да цитирате реални свидетели, които да са присъствали на случай, в който детето да е реагирало негативно на Ваш опит да го подготвяте за такава среща. Потърсете служителите на Агенция за закрила на детето. Обяснете случая, желателно писмено, потърсете тяхното съдействие за евентуална психологическа помощ за детето. Не е никак лошо детето да познава баща си. Ако, обаче, ще има драма, стресове, тежки последствия.... защитете детето си по възможно най-безболезнения начин за него. В никакъв случай не водете него самото при органи на реда и не изисквайте от него да заема позиция - това може да го травмира повече и от среща с таткото. А, между другото - хората имат нетрайни интереси - ако таткото не държи на детето - ще му мине желанието да се среща с него. Ако пък е узрял, някаква ситуация му е напомнила, че има дете и т.н. - няма лошо - дори да се появява от време на време - ако не вреди умишлено - те все ще си изградят някакви отношения - това няма да ощети детето, а напротив, независимо от пола на детето. Разбирам прекрасно, че първата реакция на подобни действия - жалба в полицията и т.н. е човек да се отбранява, дори да се страхува от агресора. Но гледайте малко по-отгоре на нещата и в перспектива. В края на крайщата никога не е зле да можеш да разчиташ на още някой в живота си. А ако е родител, нормален и с възможности, а и с добро отношение - още по добре. За сега просто алармирайте институциите, че не Вие сте закононарушителя и намерете помощ за детето. От Агенцията ще се отзоват и дори ще дадат становище при евентуални бъдещи проблеми. Всичко добро за сега и успех. Ако намеря колега от Бургас, който се занимава със семейно - ще Ви пратя координати.
wit
Младши потребител

Мнениеот top_sledovatel » 08 Сеп 2006, 16:14

Здравейте. Първо ще Ви дам адреса на адвоката към който следва да се обърнете, а след това и моето мнение по въпроса.
АДВОКАТ АНТОНИНА НИКОЛОВА - град Бургас, улица "Патриарх Евтимий" №: 9, тел:056/ 84 09 25 - един безспорен специалист ползуващ се с авторитет в областта на семейното право!!!
Но това е едната страна на нещата. Ако съпруга Ви има намерение просто "да Ви прави луда", той ще търси да Ви изкарва виновна именно за това престъпление - 182 ал. 2 от НК - осуетяване режим на лични контакти с дете. И пускайки жалби въпреки че са неоснователни, ще има и предварителни проверки. Съвета който дава колежката е напълно правилен - постъпете така както Ви казва. Явно имате съдебно решение за режим на лични контакти на детето с баща му. Дайте аргументиран и логичен отговор на несправедливите нападки срещу Вас. Защото осуетяването режима на лични контакти с дете е умишлено деяние, обяснето подробно този момент - че живете на известен на него адрес, в часовете определени за контакти с детето извикайте някой близък при Вас - с оглед на последващо свидетелстване пред държавен орган.
В подробности и детайли ще Ви обясни адвоката по семейно право - спокойно можете да се доверите на професионалиста към когото Ви насочих!!!
В МВР ще Ви бъде изготвен предупредителен протокол на който ще бъдете предупредена да не осуетявате режима на лични контакти с детето - не се ядосвайте и го подпишете - това е стандартната процедура и този протокол е необходим за да се приключи преписката. На мястото за възражения напишете, че никога не сте осуетявала тия контакти - просто никой не се е стремил към тях. Приложете към преписката и бракоразводното решение - вътре са фактите от процеса и мотивите на съдията за решението....ще помогнете на органа да си изгради правилно становище по въпроса.
И последно но не на последно място - вървете при адвокатката и следвайте указанията й - ЧАО И УСПЕХИ...:)
top_sledovatel
Младши потребител

Мнениеот top_sledovatel » 08 Сеп 2006, 16:15

Здравейте. Първо ще Ви дам адреса на адвоката към който следва да се обърнете, а след това и моето мнение по въпроса.
АДВОКАТ АНТОНИНА НИКОЛОВА - град Бургас, улица "Патриарх Евтимий" №: 9, тел:056/ 84 09 25 - един безспорен специалист ползуващ се с авторитет в областта на семейното право!!!
Но това е едната страна на нещата. Ако съпруга Ви има намерение просто "да Ви прави луда", той ще търси да Ви изкарва виновна именно за това престъпление - 182 ал. 2 от НК - осуетяване режим на лични контакти с дете. И пускайки жалби въпреки че са неоснователни, ще има и предварителни проверки. Съвета който дава колежката е напълно правилен - постъпете така както Ви казва. Явно имате съдебно решение за режим на лични контакти на детето с баща му. Дайте аргументиран и логичен отговор на несправедливите нападки срещу Вас. Защото осуетяването режима на лични контакти с дете е умишлено деяние, обяснето подробно този момент - че живете на известен на него адрес, в часовете определени за контакти с детето извикайте някой близък при Вас - с оглед на последващо свидетелстване пред държавен орган.
В подробности и детайли ще Ви обясни адвоката по семейно право - спокойно можете да се доверите на професионалиста към когото Ви насочих!!!
В МВР ще Ви бъде изготвен предупредителен протокол на който ще бъдете предупредена да не осуетявате режима на лични контакти с детето - не се ядосвайте и го подпишете - това е стандартната процедура и този протокол е необходим за да се приключи преписката. На мястото за възражения напишете, че никога не сте осуетявала тия контакти - просто никой не се е стремил към тях. Приложете към преписката и бракоразводното решение - вътре са фактите от процеса и мотивите на съдията за решението....ще помогнете на органа да си изгради правилно становище по въпроса.
И последно но не на последно място - вървете при адвокатката и следвайте указанията й - ЧАО И УСПЕХИ...:)
top_sledovatel
Младши потребител

Мнениеот top_sledovatel » 08 Сеп 2006, 17:16

И още нещо като допълнение и разяснение за Вас - в Наказателния кодекс на РБ се предвижда наказателна отговорност за НАБЕДЯВАНЕ В ПРЕСТЪПЛЕНИЕ - член 286 от НК. Състава на престъплението се консумира от лицето което пред надлежен орган на власт набеждава друго лице в извършването на конкретно престъпление като знае че то е невинно...
Тъй като жалбата срещу Вас е подадена в МВР - /орган на власт/, след като същата бъде прекратена поради липса на престъпление извършено от Вас, подайте една добре оформена и мотивирана жалба за извършено спрямо Вас престъпление по член 286 от НК /набедяване в престъпление/ - по член 182 от НК, като приложите и постановлението за прекратяване на преписката.
Като се образува тая преписка, ако се стигне до там, поискайте от разследващия орган да изготви мотивирано искане до прокуратурата за налагане на принудителна административна мярка /забрана за напускане пределите на РБ/ с оглед обезпечаване на явяването му пред орган на власт. Но това само с помощта на опитен юрист от Вашия град. Да му се обърка бизнеса, да му настръхне косъма както се казва...да постои в помиярщината на България....докато приключи наказателното производство. Щото понякога някой хора от друго не разбират..:)
top_sledovatel
Младши потребител

Мнениеот ALEX33 » 09 Сеп 2006, 12:58

Благодаря много за насоките!Само нещо още,ако бихте могли да ми кажете.Аз ще бъда ли уведумена за решението на прокурора и как?Защото за жалбата срещу мен разбрах едва ,когато дойдоха полицаите с бившия ми съпруг.призовка не ми беше изпратена.Наложи се да ходя в полицията сама да разбера,какво става и на какво се дължи това посещение на инспектор ДПС и полицаи в дома ми.Е,разбрах и си написах своето обяснение.Намирам ,че не е редно този начин на действие на органите на реда.Как така ще идват с жалбодателя в дома ми,как така ще искат обяснения от мен пред него ?!Ами ако детето беше там и видеше тази ситуация?!Изобщо...потресена съм !Но от тука нататък?!Пак ли така ще бъда в неизвестност как се развиват нещата?!
ALEX33
Младши потребител

Мнениеот top_sledovatel » 10 Сеп 2006, 16:20

Вие към момента просто трябва да изчакате решението на прокуратурата. А преписката подадена срещу Вас просто ще се прекрати - това ще бъде точно така. Служителите на МВР са дайствали законосъобразно и точно, тъй като те не могат да знаят истината при подаден сигнал /кой е крив и кой е прав/ както се казва. Това е просто етапа на предварителната проверка. Тя скоро ще приклюби ако не е приклюила вече. Ще получите постановлението на прокурора за прекратявнане на домашния сии адрес. Ако не го получите можете сама да го времете от прокуратурата. Полицаите като са правили проверката във Вас не могет и не трябва да се съобразяват с факта къде е детето при кого и т. н. Това е така защото те просто не знаят КОЙ Е НЕЗАКОННО ДЕЙСТВАЩИЯТ??? Както има недобросъвестни бащи, така има и майки които действат престъпно спрямо децата си. Не търсете нищо от тях, просто следвайте инструкциите които Ви дадох. Посочета аргументирано, логично и точно всички факти и обстоятелства имащи отношение към повдигнатия спор като Ви се поиска обяснение. Като подадете Вашата жалба за набедяване в престъпление, няума да бъдете в неизвестност. Защото адвоката който ще упълномощите, е длъжен да следи развоя на процедурата и ще Ви уведоми за всичко - така трябва да стане.
С пожелание за успех... :D
top_sledovatel
Младши потребител

Мнениеот ALEX33 » 13 Сеп 2006, 13:06

Отново имам питане.Аз все още си чакам прокурорското решение.Но междувременно получих предупреждение от бившия,че ще иска преразглеждане на решението на съда,относно времето за срещи.Сега е 2 съботи в месеца за по 2ч.Бащата е в чужбина и се връща 2 пъти годишно за около месец.Какви начини и вратички има,при евентуално такова преразглеждане,да не му се уважи искането.Малко объркано пиша,но най-простичко казано,какви ходове да предприема,за да предотвратя увеличение на времето за срещи.Знам,че трябва да се консултирам с адвоката си за това и ще го направя.Просто бих искала да събера колкото може повече информация за вариантите,ако има такива...Благодаря предварително!
ALEX33
Младши потребител

Мнениеот nekontakten » 13 Сеп 2006, 15:50

Нека иска каквото прецени. Не можете да го спрете. Не се поддавайте на такива психични атаки. Придържайте се към законовото положение на нещата. Не е лесно да се промени съдебното решение. Той ще иска, Вашето становище ще е да не се променя. Доверете се на добър адвокат и толкова. Не го приемайте толкова навътре....въпросът е не само законов но и здравословен. Не се притеснявайте излишно, нека да иска каквото прецени.....никой с категоричност не може да Ви каже как ще протекат нещата.
nekontakten
Нов потребител

Мнениеот ALEX33 » 13 Сеп 2006, 16:07

Да ,така е..Явно продължавам да се поддавам на психическите му атаки и се вманиачавам...дори изпадам в паника,без да е станало нещо още...Благодаря Ви !
ALEX33
Младши потребител

Назад към Семейни казуси