- Дата и час: 16 Дек 2024, 06:45 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Заплашва,че ще ми вземе децата
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
9 мнения
• Страница 1 от 1
Заплашва,че ще ми вземе децата
Имам брак от 10г,две деца,син на 9г и дъщеря на 2и половина.Разделихме се преди няколко дни.Не искам да изтъквам причините тук,за да не рикушира върху мен.Не можахме да говорим нормално,прибрах си багажа с полиция.Останах без работа,защото работих в негова собственост/по точно на родителите му/.В момента финансово не мога да си позволя адвокат,а той има прекрасната възможност поради много пари.Заплашва да ми вземе децата,разчитайки на парите си.Искам да ви попитам може ли така лесно да се отнемат деца от майката?
- Dalli
- Нов потребител
Re: Заплашва,че ще ми вземе децата
Dalli написа:Имам брак от 10г,две деца,син на 9г и дъщеря на 2и половина.Разделихме се преди няколко дни.Не искам да изтъквам причините тук,за да не рикушира върху мен.Не можахме да говорим нормално,прибрах си багажа с полиция.Останах без работа,защото работих в негова собственост/по точно на родителите му/.В момента финансово не мога да си позволя адвокат,а той има прекрасната възможност поради много пари.Заплашва да ми вземе децата,разчитайки на парите си.Искам да ви попитам може ли така лесно да се отнемат деца от майката?
Вие нямате развод ,нямате нищо ,така ,че докато се подаде иска може да се получи следната история ,той взел децата не ги връща ,жалба до Закрила на детето .........,но знам едно човек който заплащва просто е слаб и не би направил това за което говори.
Вижте тормози ли ви ......, ако е така можете да подадете молба в съда по закона срущу домашното насилие ,подава се в месечен срок от насилието.Казвате ,че нямате средства .....стават такива неща ето ви един линк първоначално се обърнете за помощ тук
при условие ,че ви тормози
http://www.centrenadja.hit.bg/index.html
Все пак бих ви посъветвала да си потърсите колкото се може по скоро работа ,а с издръжката как стоят нещата ?
- donna
- Старши потребител
не съм правила нищо за издръжката,нямам никаква представа какво се прави,от три дни сме разделени,опитах се да бъда човек ,но отсреща са силни заради парите.Благодаря ви за отговора,имам нужда от всеки съвет.
- Dalli
- Нов потребител
Dalli написа:не съм правила нищо за издръжката,нямам никаква представа какво се прави,от три дни сме разделени,опитах се да бъда човек ,но отсреща са силни заради парите.Благодаря ви за отговора,имам нужда от всеки съвет.
За издръжката се подава иск в съда , след като бащата е финансово добре и има възможности можете да искате издръжка над максимума от 80 лв за дете . За дела за издръжка има бързо производство ,както и са освободени от държавни такси .
- donna
- Старши потребител
По документи той се води на основна заплата, тъй като работи във фирмата на баща си и аз немога да докажа доходите му.Какво да правя ?
- Dalli
- Нов потребител
Dalli написа:По документи той се води на основна заплата, тъй като работи във фирмата на баща си и аз немога да докажа доходите му.Какво да правя ?
ми ще доказвате ,как живее ,къде живее,каква кола кара ,колко са му телефонните сметки ,от НСИ справка колко получава лица като него ,свидетели , как сте живяли ,къде сте живяли ,телефонни сметки , сметки за ток и т.н .
Не навсякъде съдилищата изискват социален доклад за издръжка ,но там където изискват по принцип социалния работник трябва да се срещне и с бащата и да даде становище .
- donna
- Старши потребител
Невъзможни неща .. всички бягат от това да бъдат свидетели . немога да докажа доходите му.С две думи :изгубена клауза..
- Dalli
- Нов потребител
Dalli написа:Невъзможни неща .. всички бягат от това да бъдат свидетели . немога да докажа доходите му.С две думи :изгубена клауза..
Ама Вие така както си мислите наистина няма да си върнете децата.И не се разбра каква Ви е целта:само връщане на децата при Вас без да се прекратява брака или искате Вие да се върнете при него.А що се отнася до развод-без адвокат няма гаранция,че ще успеете да постигнете благоприятно- във Ваша полза решение по делото.
Колегите,които са оставили постове Ви дават много точни и практични съвети-послушайте ги и няма да сбъркате.
- gosho72
- Потребител
gosho72 написа:Dalli написа:Невъзможни неща .. всички бягат от това да бъдат свидетели . немога да докажа доходите му.С две думи :изгубена клауза..
Ама Вие така както си мислите наистина няма да си върнете децата.И не се разбра каква Ви е целта:само връщане на децата при Вас без да се прекратява брака или искате Вие да се върнете при него.А що се отнася до развод-без адвокат няма гаранция,че ще успеете да постигнете благоприятно- във Ваша полза решение по делото.
Колегите,които са оставили постове Ви дават много точни и практични съвети-послушайте ги и няма да сбъркате.
За мен брака ми е приключил,единственото което искам е да не бъдат взети децата ми от мен.Мисля,че въпроса си го задавам като заглавие на темата.Всичките съвети които ми давате аз ги попивам,просто се опитвам да кажа,че има неща които наистина не могат да се докажат и вие сте наясно с това.Знам,че не може без адвокат,но и никога не съм се сблъсквала с подобни неща.Благодаря ви!
- Dalli
- Нов потребител
9 мнения
• Страница 1 от 1
|
|