Моля ви помогнете ми. Аз съм пълнолетна за съжаление. Баща ми е удрял и като по-малка, но сега се стигна до крайности. Има ли начин да го лиша от възможността да се доближава до мен. С майка ми имат общ апартамент. Какъв е съдебният ред, ако искаме просто да се махне от живота ни. Да се разведат и да си разделят апартамента ли ? Т.е. да се продаде и всеки да вземе своята половина?
Моля ви - много съм объркана и не знам какво да правя.
- Дата и час: 16 Дек 2024, 05:37 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Бащата
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
7 мнения
• Страница 1 от 1
Решението за прекратяване на брака чрез развод може да вземе Вашата майка.В това отношение ще се въздържа от съвет дали да го направи или не,това са лични отношения,ограничени само в тесния семеен кръг.
Относно Вашето положение за момента мога да Ви насоча към закона за защита срещу домашно насилие,съдържанието на който можете да разгледате от линка:
http://lex.bg/laws/ldoc.php?IDNA=2135501151
Бихте ли споделили дали в следствие на агресивното поведение на Вашия баща имате причинени телесни повреди по смисъла на НК.При наличие на такива може да бъде потърсена и наказателна отговорност от същия.
Относно Вашето положение за момента мога да Ви насоча към закона за защита срещу домашно насилие,съдържанието на който можете да разгледате от линка:
http://lex.bg/laws/ldoc.php?IDNA=2135501151
Бихте ли споделили дали в следствие на агресивното поведение на Вашия баща имате причинени телесни повреди по смисъла на НК.При наличие на такива може да бъде потърсена и наказателна отговорност от същия.
- gosho72
- Потребител
Има един закон за защита срещу домашното насилие, можеш да искаш от съда да му забрани да ви доближава, например, или да му забрани да ползва семейното жилище за определено време, ако искаш пиши ми на rsirakova@gmail.com за повече
- ralitsa
- Потребител
Начинанието е наситено с неприятни емоции, поради което е желателно да си ангажирате адвокат. Колегите правилно са Ви насочили към Закона за защита от домашното насилие. Делата минават бързо и без излишен формализъм. Медицинските свидетелства е редно да са издадени от съдебен лекар. Мога да дам координати само на такива от София. Успех и действайте бързо. За допълнителна информация:
madlenbg@yahoo.com
madlenbg@yahoo.com
- wit
- Младши потребител
Благодаря на отзовалите се, няма да ви пиша писма, защото няма смисъл - майка ми не иска нищо да се промени.
Аз оправих зъба си, смятам и до половин година да оправя живота си, колкото и да е трудно. Важното е, че имам нещо, което да ми напомня, че не трябва да забравям и не трябва да оставам нещата по този начин, по който са в момента.
Още веднъж благодаря и ви желая щастие!
П.П от съдебен лекар трябва да се изкара свидетелството- имам и такова вече.
Аз оправих зъба си, смятам и до половин година да оправя живота си, колкото и да е трудно. Важното е, че имам нещо, което да ми напомня, че не трябва да забравям и не трябва да оставам нещата по този начин, по който са в момента.
Още веднъж благодаря и ви желая щастие!
П.П от съдебен лекар трябва да се изкара свидетелството- имам и такова вече.
- pomognete
- Нов потребител
Имаш права да искаш ограничен достъп на баща си до теб, независимо от желанията на майка ти. Ако го направиш, един ден може би ще ти е благодарна, независимо от това, което казва днес. Хвани си медицинското и започвай да действаш - тъжба да прокурора с искане да бъде предупреден да не те доближава, искаш да се издаде заповед за същото, и молба до Брачна колегия на съответния съд за издаване заповед за забрана за домашно насилие. Мисля, че е редно да помислиш за своя си живот, но не като бягаш, така ще помогнеш и на майка си, тя вероятно е твърде слаба и зависима да направи това сама. Помисли и върху това - какво може да стане следващия път - сега е бил само зъб и синини, дали това ще е краят?! Повярвай си и действай! Успех!
- wit
- Младши потребител
7 мнения
• Страница 1 от 1
|
|