начало

10-годишни деца ще бъдат наказвани като възрастни в Австралия 10-годишни деца ще бъдат наказвани като възрастни в Австралия

Права на съпруга при наследство на съпругата.

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Права на съпруга при наследство на съпругата.

Мнениеот joya_77 » 09 Ное 2006, 12:14

Здравейте,
майка ми има наследствен имот от нейната майка който се дели между нея и двете и сестри, нашето семейство иска да откупи техните две части на пазарни цени за да остане апартамента за нас, но те отказват ( българската логика да не е на никой), искат да се продаде но не на нас. Въпроса е такъв може ли майка ми да подпише че е съгласна да продавана трето лице без разрешението на баща ми (наследството е придобито по време на брака).

Благодаря предварително
joya_77
Нов потребител

Мнениеот gosho72 » 09 Ное 2006, 13:26

Въпросното имущество е придобито от Вашата майка по наследство.Независимо,че имуществото е наследено по време на брак то не влиза в т.нар съпружеска имуществена общност.В тази насока е и разпоредбата на чл.20,ал.1 от СК.Вашата майка,ако наистина желае да извърши като съсобственик продажба на въпросния апратамент не е задължена да изисква съгласие от баща Ви.
gosho72
Потребител

Мнениеот M.Georgieva » 09 Ное 2006, 22:43

Здравейте,
Тъй като това, което е наследила Вашата майка е нейно лично имущество, НЕ Е НЕОБХОДИМО СЪГЛАСИЕТО НА КОЙТО И ДА БИЛО ЗА ДА СЕ разпорежда тя с него. Друг е въпросът, че за да продадат на трето лице имота, останалите две съсобственички ще трябва да предложат имота за изкупуване на Вашата майка и едва след нейния отказ, да го продадат на трето лице.
M.Georgieva
Младши потребител

Назад към Семейни казуси