начало

10-годишни деца ще бъдат наказвани като възрастни в Австралия 10-годишни деца ще бъдат наказвани като възрастни в Австралия

Брак с турски гражданин

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Брак с турски гражданин

Мнениеот Luiza » 13 Ное 2006, 11:27

Здравейте,много се надявам във вашия форум да намеря отговор на най-важния за мен въпрос. Предварително благодаря на всички, за помощта им. От 5 години имам приятел,който е с турско гражданство,но няма българско такова,т.е. не е от българските турци.желаем да сключим брак в България,но ме интересува след това как може той законно да остане тук и да си намери работа,защото ще са му необходими 2 - 3 месеца за доусъвършенстване на езика преди да може да си търси работа.може ли просто на основание,че сме сключили брак той да пребивава в България,с какъв статут и за какъв период от време.като знам колко трудно получава виза всеки път и то за 3 до 5 дни,направо ме е страх да науча отговора на моя въпрос. все пак искренно благодаря за всеки съвет и помощ!
Luiza
Нов потребител

Мнениеот boriv » 13 Ное 2006, 13:14

Ako skliu4ite grajdanski brak,saprugat ti trqbva da polu4i dalgosro4na viza za Balgaria i 6te ima pravo na rabota.Sled 2-godi6en brak toi ima pravo na viza za postoqnno prebivavane.
No zapomni 4e ako toi e 6 meseca i 1 den izvan Balgaria gubi vizata si i togava procedurata zapo4va nanovo.
Nai-dobre otidi vav va6iq savet,tam kadeto se skliu4vat brakovete i popitai kakvi dokumenti 6te sa mu nujni za skliu4vaneto na brak v Balgariq.
Uspeh
boriv
Нов потребител

Мнениеот Luiza » 13 Ное 2006, 13:22

Много и искренно благодаря!
Luiza
Нов потребител

Назад към Семейни казуси