начало

10-годишни деца ще бъдат наказвани като възрастни в Австралия 10-годишни деца ще бъдат наказвани като възрастни в Австралия

Обжалване на решение за развод

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Обжалване на решение за развод

Мнениеот teryp » 28 Ное 2006, 15:31

Моля ви кажете ми, след като съм получила решение за развод на първа инстанция и бившият ми съпруг го обжалва, наистина ли е възможно окръжният съд да го отмени и да си остана омъжена?
teryp
Нов потребител

Мнениеот teryp » 28 Ное 2006, 16:38

Моля ви, питам сериозно случва ли се при обжалване да бъде отказан развод?
teryp
Нов потребител

Мнениеот gosho72 » 28 Ное 2006, 21:40

Решение № 2483 от 31.Х.1966 г. по гр. д. № 998/66 г., II г. о.
Съдебна практика на ВС - гражданска колегия, 1966 г.
чл. 260 ,
чл. 262 ,
чл. 265 ГПК

След като Върховния съд отмени решението на окръжния съд по жалба на един от съпрузите за вината, не съществува пречка за първата инстанция да разгледа отново спора на страните за вината и на другия съпруг и споровете им за родителски права и семейното жилище.

Позволявам си да цитирам малко остаряла вече съдебна практика с цел за Ваше успокоение.Брачните дела не подлежат на касационно обжалване пред ВКС,но в случай,че решението на окръжния съд отмени решението за прекратяването на брака,постановено от районния съд не е пречка както сама виждате отново да предявите иск за прекратяване на брака.
И от къде сте сигурна,че окръжния съд ще отмени вече постановеното решение за развод ?Освен тази възможност може и да го остави в сила.
Когато се изкачваш нагоре по стълбата поздравявай!Защото когато се връщаш ще срещнеш същите хора !
gosho72
Потребител

Мнениеот teryp » 29 Ное 2006, 11:12

Благодаря за отговора. Разбира се, че не съм сигурна, че Окръжния съд ще отмени вече взетото решение за прекратяване на брака. Моля се това да не стане, защото ще трябва да изтърпя отново ужасната процедура на развод с доказване на вина , която ще трае още 1 година.
teryp
Нов потребител

Мнениеот uvella » 30 Ное 2006, 11:52

Окръжният съд може да направи всичко друго ( в см. да преразглежда решени от РС въпроси), освен "да ви ожени" отново. Другите вапроси са за вината, децата (род.права), издръжка, жилище, имущество и пр. Но не и относно прекратяваянето на брака.
"Говори кратко, искай малко, тръгни си бързо"
Петър І
uvella
Потребител

Назад към Семейни казуси