- Дата и час: 16 Дек 2024, 05:30 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
брак и развод при двойно гражданство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
2 мнения
• Страница 1 от 1
брак и развод при двойно гражданство
Имах сключен брак като български гражданин с англичанин.Регистрирах го в България.В момента съм с двойно гражданство;българско и английско.Преди 3 месеца се разведох в Англия без проблеми. Предстои ми сключване на нов брак с чужденец в неговата страна, този брак сключвам като английски гражданин/ не изискват от мен документ за гражданско състояние от България/.Задължена ли съм да регистрирам този брак в България? В нарушение ли ще съм съгласно българските закони. Има ли някаква опростена процедура след като ще сме в Европейския съюз, т.е т.е документите за сключен брак или развод в Англия да се признават без да се изпълняват сложните процедури за вписване и отписване в българските регистри.
- dinki
- Нов потребител
Законът за Гражданската регистрация изисква да се снабдите със заверен препис от акта за гражданско състояние и да го представите не по-късно от 6м. от издаването му на дипломатическия или консулски представител, като посочите и постоянния си адрес в РБ. Ако България няма сключен договор за правна помощ със съответната държава е необходимо актът да бъде преведен и легализиран. Самият дипломатически или консулски представител е длъжен да го изпрати в МВнР. В Закона се говори само за актовете за гражданско състояние, какъвто е актът за сключен граждански брак. Но предполагам, че е необходимо да представите и решението за развод, т.к. то също трябва да бъде отбелязано в личния Ви регистрационнен картон. Най-малкото, за да се види, че не е налице двуженство.
- grozil2002
- Младши потребител
2 мнения
• Страница 1 от 1
|
|