начало

Отнемането на коли от пияните и дрогираните шофьори стигна и до съда в Люксембург Отнемането на коли от пияните и дрогираните шофьори стигна и до съда в Люксембург

yпражняване на родителски права

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

yпражняване на родителски права

Мнениеот rita » 05 Окт 2003, 23:55

най-искрено моля за съдействие!!!!!! Имам 6 годишна дъщеря,припозната от баща си.С него се разделихме преди две години, но близо от година той я взима доста често при себе си и аз силно го подозирам,че трупа актив при едно евентуално съдебно дело за упражняване на родителски права.Аз работя на трудов договор, имам собствено жилище и допълнителни доходи от наем на имот, не съм осъждана и нямам криминални прояви, но непрекъснато съм заплашвана, че детето ще ми бъде отнето по съдебен път , като се използват връзки...Нуждая се спешно от съвет,информация за добър адвокат .....Благодаря предварително
rita
Нов потребител

Re: yпражняване на родителски права

Мнениеот AD » 06 Окт 2003, 15:17

По правило в 90 % от случаите родителските права се упражняват от майката. Житейските правила и съдебната практика доказват този факт в този смисъл. Разбира се, не е невъзможно да се предоставят родителски права и на бащата, но това би станало след едно дълго и неприятно / меко казано / съдебно дело, в което ще бъдат ангажирани много свидетели и други доказателства. Проблем би възникнал, ако действително съществуват някакви годни доказателства, които да изкарат наяве факти от рода : неморално поведение от страна на майката, системна употреба на алкохол или наркотици, психически или физически тормоз над детето, неполагане на грижи / в смисъл детето живее не при майка си, а при близки на семейството и то приемуществено /, доказателства за психически заболявания на майката, установени с документ и други факти от този род 9 опити за самоубийство, водоне на учет и т. н.. Естествено, чрез свидетелски показания на близки и приятели, бащата би могъл да се опита да окаля личността на майката на общото дете, но за тая цел, ако бъде подготвена една адекватна защита и ако действително няма основания да бъде доказано по безпорен начин нещо толкова нередно в поведението на майката, моето мнение е че ще бъде много трудно, почти невъзможно да бъдат предоставени родителските права на бащата.
AD
Младши потребител

Мнениеот Сериозна » 08 Окт 2003, 09:47

Присъединявам се към становището на AD че е почти невъзможно при тези условия бащата да спечели едно дело. Но има едно нещо, което е по-опасно, понеже се забелязва трудно: дъщеря ви навлиза във възрастта когато може да бъде манипулирана и спечелена за каузата на бащата. Особено ако се виждат твърде често. Не забравяйте че по преценка на съда детето се изслушва, ако е по-малко от 10 г., а ако е по-голямо - задължително. Говорете с нея и се постарайте да сте информирана за всичко, което я вълнува.
Сериозна

Мнениеот pg » 08 Окт 2003, 10:27

Skapa Rita,
Ne mislia 4e ima ot kakvo da se pritesniavate ot iuridi4eska gledna to4ka.Problemat bi bil chisto emocionalen za vas y deteto.
pg
Нов потребител

Мнениеот Много по-сериозна » 09 Окт 2003, 14:13

Преди три години районен съд присъди сина ми на баща му, при положение, че съм на постоянна работа, държавен служител, на добра заплата и т.н. След година и окръжен съд потвърди решението на районния. Убедих се, че правото и законите са много относително понятие - важни са позициите и връзките със съдиите. Нямат значение свидетелски показания, факти и т.н. Добре, че синът ми е вече голям и сам разбира за какво става въпрос. Все пак, вярвам че това ще се промени. Така че, късмет на правотърсещите и успех и лоялност на правораздаващите! Не конкретизирам нищо, защото още съм в този голям окръжен град.
Много по-сериозна

Мнениеот gogul » 17 Апр 2007, 10:50

Ще използвам с извинение чуждата тема.Понеже питането ми е същото-Може ли бащата да придобие права над детето,майката в момента е в чужбина за не повече от месец,детето се гледа от баба която е инвалид.Имали основание за отнемане на родителските и права? Бащата и майката нямат сключен брак.
gogul
Нов потребител

Мнениеот aleks84 » 17 Апр 2007, 15:33

И майката и бащата имат равни права и ...задължения като родители. Защо да има основания за отнемане род. права на майката? Това може да стане само, ако поведението й представлява опасност за детето, когато трайно не полага грижи и не дава издръжка, когато го е изоставила в спец. инстутуция и не го потърси 6 мес.
aleks84
Потребител

Назад към Семейни казуси