начало

Минималното заплащане на съдебните заседатели да стане 50 лева Минималното заплащане на съдебните заседатели да стане 50 лева

Брак сключен в България - Развод в чужбина ?!

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Брак сключен в България - Развод в чужбина ?!

Мнениеот tiasuri » 07 Юни 2007, 23:24

Здравейте ,

Моля за информация и помощ по следния въпрос:

български граждани, със сключен брак в България, са се развели съответно в САЩ, тъй-като живеят там.

Интересува ме какъв е редът за да се признае развода в България.

Благодаря предварително,
tiasuri
Младши потребител

Re: Брак сключен в България - Развод в чужбина ?!

Мнениеот donna » 07 Юни 2007, 23:32

tiasuri написа:Здравейте ,

Моля за информация и помощ по следния въпрос:

български граждани, със сключен брак в България, са се развели съответно в САЩ, тъй-като живеят там.

Интересува ме какъв е редът за да се признае развода в България.

Благодаря предварително,

Eкзекватура , извършва се от общината по опстоянен адрес.
donna
Старши потребител

Мнениеот tiasuri » 07 Юни 2007, 23:38

Благодаря за отговора :)

Може ли малко по-подробно да ми разясните в какво точно се състои процедурата? досега не съм се занимавала с тази процедура и ще съм благодарна на малко помощ "от кухнята" :) запознах се с материята, четох и колегите какво са писали в подобни теми, но все пак ми изникват въпроси "между редовете" така да се каже :)

като на първо време - "постоянен адрес" какво означава, при положение че лицето не живее в България - дали се има предвид последния постоянен адрес в България?

И освен отбелязка, че е влязло в сила решението за развод, трябва ли да бъде заверено и с апостил? или просто се легализира тук? :?

Благодаря предварително и се извинявам, ако не съм се изразила много правилно, но както казах процедурата е ново за мен :)
tiasuri
Младши потребител

Назад към Семейни казуси