Здравейте , Имам следния сложен за мен казус за разрешаване.
Моля , посъветвайте ме как да разреша този ребус?
Имам следното удостоверение за наследници: от 1992г.
Настоящето се дава в уверение на това,че след смъртта на :
Никола Х.......... Х.............. /починал 1961 г. /
е оставил следните законни наследници:
1. Х........ Х......... Х....... роден -1937 ,родство - син
2. Х........ х........... Х...... роден -1939 ,родство - син
3.Х........ Х........ Х....... роден -1932, родство син -осиновен с определение N 242/19.06.1946 от Х.... х.....Х...... , която е починала юли 1946г.
4. Х....... Х....... Х.......... - съпруга , починала на 09.06.1986 г. и за свои законни наследници е оставила горните синове.
Моите роднини, наследници на N 1 и 2 през 2002 изваждат
Удостоверение за наследници където след N 4 , /това е моя баба/ моят баща липсва като наследник. През 2002 всички синове на Никола
/моят дядо/ са починали. След като посетих служба ЕСГРАОН , за да направя справка дали това е някаква техническа грешка, с която ме ощетяват като наследник , ми обясниха че баща ми е бил осиновен и затова не може да наследи майка си.
Баща ми е осиновен при живи родители когато е бил на 14 години ,за да наследи Осиновителя.
Въпроса ми е мога ли да променя /въстановя /баща ми като наследник на майка си /баба ми/? Предварително благодаря и се извинявам ако малко нескопосано съм задал въпроса си.
Подал съм молба към нашия областен съдебен архив за да открия този документ за осиновяване.
- Дата и час: 16 Дек 2024, 12:44 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Удостоверение за наследници
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
Izvinyavam se za 6rifta ,
Izvadih novo udostoverenie za naslednici , v koeto ba6ta mi e poso4en kato naslednik na maika si .
VAPROSA mi e nyakoi zapoznat li e sas semeiniya kodeks pzre 1946 , i po-to4no kakav e bil statuta na osinovyavaniyata prez 1946 godina.
Predvaritelno blagodarya i se izvinyavam za 6rifta , no imam problem v momenta s kirilizaciyata.
Izvadih novo udostoverenie za naslednici , v koeto ba6ta mi e poso4en kato naslednik na maika si .
VAPROSA mi e nyakoi zapoznat li e sas semeiniya kodeks pzre 1946 , i po-to4no kakav e bil statuta na osinovyavaniyata prez 1946 godina.
Predvaritelno blagodarya i se izvinyavam za 6rifta , no imam problem v momenta s kirilizaciyata.
- kokodream2000
- Нов потребител
Това е от сайта на ГРАО. Вижте дали няма търсената от Вас информация в този файл:kokodream2000 написа:Izvinyavam se za 6rifta ,
http://www.grao.bg/normact/normativ.doc
Горното представлява потенциално грешно становище. Консултирайте адвокат, ако искате сигурност и юридическа отговорност при защитата на правата Ви.
- kontrol
- Активен потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
|
|