начало

Минималното заплащане на съдебните заседатели да стане 50 лева Минималното заплащане на съдебните заседатели да стане 50 лева

Удостоверение за наследници

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Удостоверение за наследници

Мнениеот kokodream2000 » 14 Май 2007, 22:10

Здравейте , Имам следния сложен за мен казус за разрешаване.
Моля , посъветвайте ме как да разреша този ребус?

Имам следното удостоверение за наследници: от 1992г.

Настоящето се дава в уверение на това,че след смъртта на :

Никола Х.......... Х.............. /починал 1961 г. /

е оставил следните законни наследници:

1. Х........ Х......... Х....... роден -1937 ,родство - син
2. Х........ х........... Х...... роден -1939 ,родство - син
3.Х........ Х........ Х....... роден -1932, родство син -осиновен с определение N 242/19.06.1946 от Х.... х.....Х...... , която е починала юли 1946г.

4. Х....... Х....... Х.......... - съпруга , починала на 09.06.1986 г. и за свои законни наследници е оставила горните синове.

Моите роднини, наследници на N 1 и 2 през 2002 изваждат
Удостоверение за наследници където след N 4 , /това е моя баба/ моят баща липсва като наследник. През 2002 всички синове на Никола
/моят дядо/ са починали. След като посетих служба ЕСГРАОН , за да направя справка дали това е някаква техническа грешка, с която ме ощетяват като наследник , ми обясниха че баща ми е бил осиновен и затова не може да наследи майка си.

Баща ми е осиновен при живи родители когато е бил на 14 години ,за да наследи Осиновителя.

Въпроса ми е мога ли да променя /въстановя /баща ми като наследник на майка си /баба ми/? Предварително благодаря и се извинявам ако малко нескопосано съм задал въпроса си.

Подал съм молба към нашия областен съдебен архив за да открия този документ за осиновяване.
kokodream2000
Нов потребител

Мнениеот kokodream2000 » 23 Май 2007, 08:17

Izvinyavam se za 6rifta ,

Izvadih novo udostoverenie za naslednici , v koeto ba6ta mi e poso4en kato naslednik na maika si .

VAPROSA mi e nyakoi zapoznat li e sas semeiniya kodeks pzre 1946 , i po-to4no kakav e bil statuta na osinovyavaniyata prez 1946 godina.

Predvaritelno blagodarya i se izvinyavam za 6rifta , no imam problem v momenta s kirilizaciyata.
kokodream2000
Нов потребител

Мнениеот kontrol » 23 Май 2007, 23:18

kokodream2000 написа:Izvinyavam se za 6rifta ,
VAPROSA mi e nyakoi zapoznat li e sas semeiniya kodeks pzre 1946 , i po-to4no kakav e bil statuta na osinovyavaniyata prez 1946 godina.
Това е от сайта на ГРАО. Вижте дали няма търсената от Вас информация в този файл:
http://www.grao.bg/normact/normativ.doc
Горното представлява потенциално грешно становище. Консултирайте адвокат, ако искате сигурност и юридическа отговорност при защитата на правата Ви.
kontrol
Активен потребител

Мнениеот adv.hristova » 08 Юни 2007, 11:03

имах казус за осиновяване през 23г. имаше обнародване в ДВ и определение на съответния съд.успех
adv.hristova
Младши потребител

Назад към Семейни казуси