начало

Минималното заплащане на съдебните заседатели да стане 50 лева Минималното заплащане на съдебните заседатели да стане 50 лева

кръвно-групова експертиза

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

кръвно-групова експертиза

Мнениеот nadinaena » 21 Дек 2006, 11:47

искам помощ от майки които извървяли път завеждане на дело за бащинство до съда.Да ми дадат съвети
nadinaena
Младши потребител

Мнениеот ostin » 22 Дек 2006, 14:10

Искът се води пред окръжния съд. за да се даде точен отговор трябва да дадете повече информация - детето в брак ли е родено, на колко е години оспорване на бащинството ли ще правите или искате да установите бащинство. По принцип майката може да заведе иск за оспорване на бащинството до една година от раждането на детето. А иска за установяване на произход от бащата се търси с иск предявен от детето до 3 години от навършване на пълнолетието или от майката в три годишен срок.
По повод ДНК ескпертизата тя е задължителна, освен ако случайно набедения за баща не вземе да си признае че е баща. Прави се в софия или пловдив и цената е около 900 лв.
ostin
Потребител

Мнениеот shekila » 18 Яну 2007, 01:04

цената на експертизата е точно 134 лв., другото е рушвет или за адвоката или за лекаря.
shekila
Младши потребител

Мнениеот justus » 18 Яну 2007, 01:47

shekila написа:цената на експертизата е точно 134 лв., другото е рушвет или за адвоката или за лекаря.

Адски се дразня, когато некомпетентни персони "компетентно" и "авторитетно" се изказват, че и съвети дават ....
Преди всичко, "рушвет за адвокат" не съществува, адвокатът получава хонорар.
Второ, има даста голяма разлика между кръвногрупова експертиза и ДНК експертиза – и по същество, и в таксата.Едната (ДНК)действително е малко над 800, може грубо да се определи около 900 лв.и е с 95% сигурност, т.е.почти необорима като доказателство, а другата около 130–140 лв., но от гл. точка на науката много по елементарна и оборима.
justus
Младши потребител

Мнениеот gery » 18 Яну 2007, 10:50

shekila написа:цената на експертизата е точно 134 лв., другото е рушвет или за адвоката или за лекаря.

Цената е точно 220 лв. ако става въпрос за СГС. Друг е въпросът, че аз специално хич не съм за установяване на произход по този метод, нищо че съдът го приема - по скоро СГС. Имам близки приятели лекари и всеки от тях е на мнение, че методът не е достоверен за установяване на произход.

Иначе производството както са казали колегите започва с искова молба до СГС респ. до ОС. Таксата е 30 лв. за образуване, трябват двама свидетели и се иска назначаване на две експертизи акушеро-гинекологична за момента на зачеването (най-ранна и най-късна вероятна дата), както и въпросната кръвно-групова експертиза респективно ДНК такава.
gery
Потребител

експртиза

Мнениеот nadinaena » 15 Юни 2007, 14:00

При мен кръвно-групова експертиза показа,че 90% е бащата на детето.С поздрав към всички
nadinaena
Младши потребител

otgowor

Мнениеот nadinaena » 25 Юни 2007, 09:45

адвокатка приела тези показатели и стигнахме до споразумение. с поздрав
nadinaena
Младши потребител

Назад към Семейни казуси