начало

Минималното заплащане на съдебните заседатели да стане 50 лева Минималното заплащане на съдебните заседатели да стане 50 лева

Имаме ли право на общинско жилище?

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Имаме ли право на общинско жилище?

Мнениеот maria27g » 30 Юли 2007, 23:25

Здравейте, бих искала да ви попитам нещо:
Аз и мъжът ми имаме 2 деца, нямаме апартамент или какъвто и да е имот на наше име, осигуряват ни на минимални работни заплати.
Въпросът ми е имаме ли право да закупим общинско жилище или най-малкото да кандидатстваме за такова?И какъв е редът за това?
Благодаря предварително:)
maria27g
Младши потребител

Мнениеот sluncho » 31 Юли 2007, 07:47

Обърнете се към съответната община, в която има действащ Правилник за реда за отдаване под наем и продажба на общински жилища..във всяка община е различно, но май трябва да минете и през търг...проверете в съответния отдел "Общинска собственост" на общината, за която се интересувате :D
sluncho
Младши потребител

Мнениеот maria27g » 31 Юли 2007, 10:44

Не сме:))))Снощи търсих теми свързани с общински имоти да ги разгледам и се обърках. А на темата за делбата щракнах съвсем невлолно.
Не търси под вола теле, lyutko.
Благодаря на всички:)
maria27g
Младши потребител

Мнениеот barri » 31 Юли 2007, 11:00

за да можеш да кандидатстваш за покупка на общинско жилище мисля, че трябва да си на първо място наемател на същото
barri
Потребител

Мнениеот iskrec » 31 Юли 2007, 12:34

Колегата е прав. Не трябва да сте извършвали разпоредителни сделки със собствено имущество през последните 5 г. На второ място
продажбата на общинско жилище се предлага първо на наемателя и чак след неговия отказ се изнася на публична продан. но тъй като няма наемател които да се откаже да заплати 20.000 лв за едностаен, а после да го продаде за 35-40.000 евро Ви остава единствено да си закупите жилище на кредит. Друг е въпроса ,че общините вече нямат
свободни общ.жилища. Далаверата с тяхните продажби е обществено известна. В частност ако някой знае за общинска продажба на жилище в София, моля нека да ми съобщи.
Аватар
iskrec
Потребител

Назад към Семейни казуси