начало

Посредникът в потребителското кредитиране и опасните празноти в ЗПК Посредникът в потребителското кредитиране и опасните празноти в ЗПК

Увеличение на издръжка без мое знание

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Увеличение на издръжка без мое знание

Мнениеот saint » 08 Сеп 2007, 21:31

Здравейте, имам въпрос ако може някой да ми помогне.
Разделихме се със съпругата ми преди 4 години и аз изплащам издръжка за двете ми деца от делото за издръжка до ден днешен.
Днес 08.09.2007 получих призовка по изпълнителен лист, с което ме уведомяват че дължа от 11.2006 год. издръжка в размер на 130 лева за двете деца, а не както до сега 90 лв.
Аз съм на ясно, че сумата от 90 лв. е малко, знам че през определен период ще се вдига и няма проблем за мен.
Въпросьт ми е може ли съд на 300 км. от мен да ме осъди, да не ме уведоми, и след 11 месеца да ми прати не информация за дело или присъда, а направо съдия - изпълнител, който директно ми заявава, че дължа сумата над 90 лв./ 440лв./ за 11 месеца + лихви и разноски по дело?
saint
Младши потребител

Мнениеот saint » 08 Сеп 2007, 21:49

Благодаря ви за бързия отговор но нещата стоят не точно така,
аз нямам официален развод със съпругата ми, тя просто ме осъди да плащам издръжка. Не се виждам с децата, тъй като аз живея в Благоевград, а съпругата ми в Лом/350км един от друг/.
Не съм разведен и не мога да виждам децата не по моя вина.
Когато се обаждам по телефона следва обвинение в тормоз, призовка и разправия с полицията в Благоевград. Въобще идилия.
Хайде със здраве.
saint
Младши потребител

Мнениеот saint » 09 Сеп 2007, 00:33

Аз плащам издръжка от 4 години според това което тогава определи съда, а именно 90 лв. за двете деца, които тогава бяха на 5 и на 4 г.
Със съпругата ми сме живяли заедно 5 години като семейни. След това тя замина за София аз останах в Благоевград сега тя живее и работи в Лом.
Днес /08.09.2007/ получавам призовка от съдия-изпълнител от град Лом, че в седем дневен срок трябва да заплатя издръжката считано от 11.2006 год. както следва 70 за едното дете и 60 за другото.
И точно с тази призовка аз разбирам, че е имало дело за увеличение и е трябвало да плащам по 130, а аз съм пращал с пощенски запис по 90лв., за което разбира се имам разписки и следователно трябва да платя разликата, която е 440лв. + лихви и разноски по делото.
Съдия-изпълнителя е посочил банкова сметка, по която да преведа парите.
Но не е това проблема нито парите ядосах се, че не съм уведомен 10 месеца за промяната, но здраве да е.
Може би някой ме е търсил, но не ме е намерил за да ми каже.
Така или иначе ще си платя разликата само че сега ще е накуп с лихвите, които според едно вещо лице не са много :)
saint
Младши потребител

Назад към Семейни казуси