начало

Посредникът в потребителското кредитиране и опасните празноти в ЗПК Посредникът в потребителското кредитиране и опасните празноти в ЗПК

Тълкователно решение по семейно право

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Тълкователно решение по семейно право

Мнениеот mari_an » 24 Сеп 2007, 14:24

Някъде съм го чела, ама нещо не си спомням къде, че първото заседание в брачния процес е първото проведено редовно след помирителното такова. Дайте ми идея, къде да го намеря или го публикувайте тук. Благодаря.
mari_an
Младши потребител

Мнениеот ralitsa » 24 Сеп 2007, 15:09

:D вярно, че тълкОвен речник се пише, ама... :D
I have learned, that if one advances confidently in the direction of his dreams, and endeavors to live the life he has imagined, he will meet with a success unexpected in common hours.
ralitsa
Потребител

Мнениеот g.atanasova » 24 Сеп 2007, 16:03

ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 10 ОТ 03.11.1971 Г. ПО ГР. Д. № 5/1971 Г., ПЛЕНУМ НА ВС

"Първото по делото заседание е заседанието, насрочено след изтичане на двумесечния срок по чл. 259 ГПК." (обърнете внимание, че това е стара редакция на 259, ГПК)

Не знам защо Ви е необходимо това, но аргументи може да си намерите в тази насока много : вижте напр. чл. 259а, ал.2 и ал. 3; можете да сравните и естеството на помирителното заседание, както то е описано в 259, ал.2, изр.2 със 108 и 109, ГПК (първо заседание по делото).
g.atanasova
Младши потребител

Назад към Семейни казуси