Положението е следното: Живея в жилището на дядо ми и баба ми. Те имат син и дъщеря /майка ми/. Баба ми почина и остави със завещание дела си на майка ми. Дядо ми също има завещание, че оставя дела си на майка ми. В този случай един ден вуйчо ми ще има своя запазена част от жилището. За мен това е основно жилище и сме хвърлили доста пари.
Жилището е и част от къща, която има още 1 етаж /собственост на вуйчо ми/, мазе, таван и двор. Нищо от тях не е делено.
Въпросът ми е - има ли как да се избегне да не плащаме на вуйчо ми частта му, когато дойде този момент?
- Дата и час: 16 Дек 2024, 17:39 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
наследствен въпрос
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Отговор на въпроса Ви, ако се разберете с него да не си я иска!
Ако не иска се консултирайте с адвокат, занесете му всички документи, защото така, както сте го написали не става ясно жив ли е още дядо Ви, обявено ли е завещанието на баба ви, чичо ви търси ли тази запазена част..., ако предпочитате да се блъскате сам: чл.13, 14, чл.28, 29, 30, от Закона за наследството, а ако чичо Ви се случи инат може и чл.42,43.
Ако не иска се консултирайте с адвокат, занесете му всички документи, защото така, както сте го написали не става ясно жив ли е още дядо Ви, обявено ли е завещанието на баба ви, чичо ви търси ли тази запазена част..., ако предпочитате да се блъскате сам: чл.13, 14, чл.28, 29, 30, от Закона за наследството, а ако чичо Ви се случи инат може и чл.42,43.
- lazarina_boneva
- Младши потребител
Благодаря за отговора!
Да, дядото е жив. А завещанието на бабата е обявено преди 4 г., когато почина.
Да, дядото е жив. А завещанието на бабата е обявено преди 4 г., когато почина.
- spaceman
- Младши потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
|
|