начало

Вместо да се избере нов ВСС, чрез ЗСВ се цели бетонирането на безвремието в съдебната система Вместо да се избере нов ВСС, чрез ЗСВ се цели бетонирането на безвремието в съдебната система

отписване на МПС

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

отписване на МПС

Мнениеот mmari » 06 Дек 2007, 18:16

Здравейте на всички, които ще се отзоват:)

Моя близка има такъв проблем: Омъжена е, но била влюбена в един мъж, колата му се счупила и той нямал в момента пари да си я оправи, а тя си била купила нова, затова му дала старата си кола, заедно с ключа и талона.. с устната уговорка, че прехвърлянето ще се извърши някой ден.. и ето, вече идва краят на годината, тя вече не е влюбена, а колата е при онзи мъж, но се води на нейно име в общината, а тя няма и не иска да има пълномощно от съпруга си, за да я продаде, нито иска да се свързва с мъжа повече..

И не иска да създава проблеми на този човек, като каже в районното, че колата е открадната.. защото така може да си навлече нови неприятности..

Някой има ли идея как може да й се помогне да отпише колата от общината, щом няма никакъв документ, че колата вече не е при нея :(

Благодаря на всички, които поне ще опитат да помогнат..
mmari
Младши потребител

Мнениеот sylvie » 06 Дек 2007, 18:24

"големият" талон на автомобила също ли е у господина или само втората част от него?
sylvie
Младши потребител

Мнениеот mmari » 06 Дек 2007, 18:55

Колата е с един талон и той е у него - иначе благодаря много за проявеното внимание..
mmari
Младши потребител

Мнениеот BOJKOVA » 07 Дек 2007, 11:55

Масова практика е когато се продаде автомобил да се плати исканата от продавача цена и устно да се договори прехвърляне за по -късна дата,което обикновено не се осъществява.Казвам това ,защото случаят е подобен .Въпросната госпожа може да отиде в КАТ и да каже ,че се е случило вече споменатото от мен.Трябва да плати всички данъци на МПС-то до момента и от КАТ ще и издадат нов талон (става въпрос за големият ламиниран талон) ,с който да спре автомобила от движение ,така вече няма да се начисляват данъци.При това положение рано или късно въпросният господин сам ще я потърси за прехвърлянето.
"Може и да съм мечтател ,но не съм единственият." Джон Ленън
BOJKOVA
Младши потребител

Мнениеот BOJKOVA » 07 Дек 2007, 13:53

Казвам го от личен опит -продадох автомобил и не се осъществи прехвърляне ,не познавах купувача и незнаех къде да го търся .
BOJKOVA
Младши потребител

Мнениеот Gabi1 » 07 Дек 2007, 14:04

Явно не сте го продали..... :wink:
Gabi1
Потребител

Мнениеот BOJKOVA » 07 Дек 2007, 15:35

Не се срамувам от това,че съм 1 курс ако това ви е мисълта,(не беше нужно да ровите по темите ,за да видите това,пише го в профила ми).Знанията ,който имам в областта на правото много ясно отговарят на курса в който съм.За хората ,който не са запознати с юридически термини продажба е когато си взел парата.
BOJKOVA
Младши потребител

отписване на МПС

Мнениеот mmari » 07 Дек 2007, 15:51

Много благодаря от нейно име за мненията, и мога да добавя, че тя днес е била в общината, носейки нотариално заверена декларация с текст, че колата е продадена и няма връзка с лицето, а от там са я натирили в посока районното, където да ходела да се жали срещу неизвестен извършител, за да се образува преписка и това да е основание да се потърси самата кола, та, ако не се намери до 6 месеца, да издадат постановление на прокурора, което вече да е основание за отписване от досието й:evil:

А в общината на вратата на приемната има изричен текст, че спирането от движение не е основание за неначисляване на данък..
mmari
Младши потребител

Мнениеот BOJKOVA » 07 Дек 2007, 16:11

Защо е ходила в общината?!?!
BOJKOVA
Младши потребител

отписване МПС

Мнениеот mmari » 07 Дек 2007, 17:00

По-точно в сградата на НАП - за да подаде декларация за отписване на МПС, но те тъкмо били получили указание от юристите си, че МПС се отписва само срещу нотариално заверен договор (или бележка за скраб) - това е.
mmari
Младши потребител

Мнениеот BOJKOVA » 07 Дек 2007, 17:25

Съжалявам,че не е станало както искате.Аз ходих преди около 1 година да го решавам този проблем, първо в НАП си платих данъците и после отидох в КАТ ,издадоха ми новия талон ,написах една молба и това беше,явно сега има някакви новости.
BOJKOVA
Младши потребител

Назад към Семейни казуси