начало

Вместо да се избере нов ВСС, чрез ЗСВ се цели бетонирането на безвремието в съдебната система Вместо да се избере нов ВСС, чрез ЗСВ се цели бетонирането на безвремието в съдебната система

задължително ли е изпълнението на съдебно решение?

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

задължително ли е изпълнението на съдебно решение?

Мнениеот energy28 » 15 Яну 2008, 03:12

Здравейте колеги?
Не бих ви притеснил,но разбрах и от този форум,че има надеждни колеги опитни и знаещи!
Казуса е следния:Двама млади сключват брак.Но няма къде да живеят и родителя на съпругът рашава да им осигури "временно помещение за живеене".Преди брака бащата на съпругът е решил да построи двуфамилна къща в същия двор до старата къща.Така и да имал и за двамата си синове дом до неговата къща в същия двор.Но парите както винаги не стигат и не успава да построи.В този строителен обект,част от етаж се затваря стая и кухня и санитарен възел.И след година и половина им се ражда дете,но преди 6-те месеца тя/съпругата/напуска заедно с детето.Въпреки молбата на съпругът.Да се има в предвид,че нама физически и т.н. тормоз от съпругът,но обратно -да.Тъй като не носел пари и т.н....Те двете се пребират в нейните радители.Отказват и манипулират съпругът да вземе детето-това е фактически раздяла.Тя завежда дело за издръжка след наколко месеца,и в отговор той дело за развод ,но през това време бащата плаща без да е осъден издръжка наколко месеца,но тези 30лв.и са малко...
И сега ще пропуснем накой неща ,че иначе ще се получи сценарии за филм.А да не говорим пък за авторските права.
И така на първа го изкарват съпругът,че да "не беше се раждал".Не оспорва правата ,че е малко детето и му казват 40лв...,но съпругата желае да се премести да живее в строежа наречено"семейно жилище".Това всъщност е оспорването единствената точка.Като на втора вече разведени ТОЙ печели а ТЯ не,но обжалва пред ВКС.Решението е отново да се предостави на майката ,но от 18г. на 3г. и пак в този строеж наречен"семейно жилище".Всички доказателства сочат , че не е безопасно и за детето.И решението влиза в сила.Не пише от кога? ,обжалване ?влизали в ротиворечие на други закони и нормативни актове?Така ,чеБащата дали трябва да се радва,че синът му е разведен и бившата му снаха иска дял и т.н.?Мога да ВИ Благодаря ако имате възможност да ми помогнете да си изградя защитна теза.Моля!?!
А автор.права за филм друг път. :?: :?: :!:
energy28
Нов потребител

Мнениеот barri » 15 Яну 2008, 14:03

съмненията ви са основателни....все пак за да учиш право трябва да си издържал успешно изпит по български език и литература, което ми изглежда леко трудно.....предвид доста несвързаните изречения на места....аз лично нищо не разбрах от пост-а.
barri
Потребител

Мнениеот energy28 » 16 Яну 2008, 03:13

barri написа:съмненията ви са основателни....все пак за да учиш право трябва да си издържал успешно изпит по български език и литература, което ми изглежда леко трудно.....предвид доста несвързаните изречения на места....аз лично нищо не разбрах от пост-а.

Вярно е,не ми стига времето да се подготвям.Но благодаря за откровението.Все пак пиша по ранните часове и може вечер да се превръщам в неук и т.н.
Предположих,че може да ми покажете нещо от вашите познания и опит.В тона на доброто не бих се засегнал от тази забилежка,но благодаря.Аз също установявам грешки и на опитни колеги в свойте писменни защити и т.н.
Но установих,че правото/ако се нарича все още/ дори и по-горните етажи си има цена/явно доста здраво са работели,за да си заслужат "цената"/ за издаване на решение.А казваме,че сме правова или наистина сме слепи?!?Дано сте чесни пред Господ,че не сте му избегнете дори и слепи да сте.До следващият път.
energy28
Нов потребител

Назад към Семейни казуси