- Дата и час: 16 Дек 2024, 18:40 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Живот на семейни начала и имотни недоразумения
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
12 мнения
• Страница 1 от 1
Живот на семейни начала и имотни недоразумения
От 12 години живеем на семейни начала с "жена ми" и имаме 8 годишен син, когото съм припознал и съм му дал името си. Напоследък нещата между мен и майка му никак не вървят и според мен ни очаква раздяла. Проблемът е в това, че жилището, което закупихме по нейно настояване преди 6 год. с ипотечен кредит, се води на нейно име, тъй като и ипотеката бе на нейно име. А това стана така, защото по онова време аз нямах доходи, по-точно нямаше как да ги докажа в момента, за разлика от нея, която беше и е все още на високо заплатена длъжност в предприятието, където работи. Ипотеката се изплаща от нейната заплата, но и аз внасям доходи в къщи, както и участвах с известна част в първоначалната сума за жилището /от мен и от нея почти поравно/. Сега и аз започнах работа и вече имам доказуеми доходи. Предвид неразбирателствата ни, поисках да отидем при нотариус и да прехвърлим имота така, че да се води и на двамата. Тя отхвърля възможността, тъй като ипотеката била на нейно име и когато я погасим заедно изцяло, тогава щяло да стане справедливо, а сега тя го била изплащала! Да, но ако се разделим, както предполагам /макар, че тя говори сега друго/, аз ще остана с празни ръце и сигурно и момчето ще бъде при този, който има по-добри условия за отглеждането му /дом, баби, дядовци и т.н./ А КАКЪВ ДЯЛ ИМАМ АЗ ОТ ТОЗИ ИМОТ и не оставам ли, при евентуална раздяла, с пръст в устата! Как да постъпя! Моля за някакво мнение от вас!?
- Aliosman
- Нов потребител
Re: Живот на семейни начала и имотни недоразумения
Aliosman написа::roll: От 12 години живеем на семейни начала с "жена ми" и имаме 8 годишен син, когото съм припознал и съм му дал името си. Напоследък нещата между мен и майка му никак не вървят и според мен ни очаква раздяла. Проблемът е в това, че жилището, което закупихме по нейно настояване преди 6 год. с ипотечен кредит, се води на нейно име, тъй като и ипотеката бе на нейно име. А това стана така, защото по онова време аз нямах доходи, по-точно нямаше как да ги докажа в момента, за разлика от нея, която беше и е все още на високо заплатена длъжност в предприятието, където работи. Ипотеката се изплаща от нейната заплата, но и аз внасям доходи в къщи, както и участвах с известна част в първоначалната сума за жилището /от мен и от нея почти поравно/. Сега и аз започнах работа и вече имам доказуеми доходи. Предвид неразбирателствата ни, поисках да отидем при нотариус и да прехвърлим имота така, че да се води и на двамата. Тя отхвърля
възможността, тъй като ипотеката била на нейно име и когато я погасим заедно изцяло, тогава щяло да стане справедливо, а сега тя го била изплащала! Да, но ако се разделим, както предполагам /макар, че тя говори сега друго/, аз ще остана с празни ръце и сигурно и момчето ще бъде при този, който има по-добри условия за отглеждането му /дом, баби, дядовци и т.н./ А КАКЪВ ДЯЛ ИМАМ АЗ ОТ ТОЗИ ИМОТ и не оставам ли, при евентуална раздяла, с пръст в устата! Как да постъпя! Моля за някакво мнение от вас!?
Аз не виждам какъвто и да е проблем във Вашите взаимоотношения с приятелката Ви, с която живеете на семейни начала. Съгласили сте се жилището да е на нейно име, доброволно сте вложили средства и продължавате да влагате...Не виждам проблем в това, че влагате средства в жилището и детето. Така трябва да бъде. Бих се учудила, ако не беше така.
- katerinakuch
- Активен потребител
Нямате никакък дял.Вие нямате сключен брак,за да има някакво значение какви пари вие внасяте вкъщи.Имота по нот.акт е само на нея и следователно тя е единствен собственик.
При евентуална раздяла-да-оставате с пръст в уста!!!
При евентуална раздяла-да-оставате с пръст в уста!!!
- punisher
- Потребител
barri написа:освен ако нямате документи, с които да докажете какви суми сте дали за закупуването на имота.
Като това няма да ви направи съсобственик.
Rara avis in terris
-
bebitor - Активен потребител
barri написа:освен ако нямате документи, с които да докажете какви суми сте дали за закупуването на имота.
Ами да! В повечето случаи, поради заетостта си, тя ми даваше картата си за изтегляне на заплатата и, с част от която аз от свое име внасях на ръка ипотечните вноски. Това няма ли как да ми помогне - след като аз съм ги внасял и съм се подписвал при внасянето? Пазя всички тези банкови квитанции!
Освен това, не би ли могло, ако все пак я склоня в името на продължаване на съжителството си, да извадим нов нотариален акт за имота, който да бъде на името и на двама ни! Сега, нали, при ипотека имотът всъщност е на банката, където е ипотекиран?
- Aliosman
- Нов потребител
Aliosman написа:barri написа:освен ако нямате документи, с които да докажете какви суми сте дали за закупуването на имота.
Ами да! В повечето случаи, поради заетостта си, тя ми даваше картата си за изтегляне на заплатата и, с част от която аз от свое име внасях на ръка ипотечните вноски. Това няма ли как да ми помогне - след като аз съм ги внасял и съм се подписвал при внасянето? Пазя всички тези банкови квитанции!
Освен това, не би ли могло, ако все пак я склоня в името на продължаване на съжителството си, да извадим нов нотариален акт за имота, който да бъде на името и на двама ни! Сега, нали, при ипотека имотът всъщност е на банката, където е ипотекиран?
Мечти , мечти.....
- Karakochev
- Потребител
Aliosman написа:barri написа:освен ако нямате документи, с които да докажете какви суми сте дали за закупуването на имота.
Не можете да извадите нотариален акт, който да бъде на името и на двама ви. Това е невъзможно. Няма такава правна възможност.
- katerinakuch
- Активен потребител
Re: Живот на семейни начала и имотни недоразумения
Aliosman написа::roll: От 12 години живеем на семейни начала с "жена ми" и имаме 8 годишен син, когото съм припознал и съм му дал името си. Напоследък нещата между мен и майка му никак не вървят и според мен ни очаква раздяла. Проблемът е в това, че жилището, което закупихме по нейно настояване преди 6 год. с ипотечен кредит, се води на нейно име, тъй като и ипотеката бе на нейно име. А това стана така, защото по онова време аз нямах доходи, по-точно нямаше как да ги докажа в момента, за разлика от нея, която беше и е все още на високо заплатена длъжност в предприятието, където работи. Ипотеката се изплаща от нейната заплата, но и аз внасям доходи в къщи, както и участвах с известна част в първоначалната сума за жилището /от мен и от нея почти поравно/. Сега и аз започнах работа и вече имам доказуеми доходи. Предвид неразбирателствата ни, поисках да отидем при нотариус и да прехвърлим имота така, че да се води и на двамата. Тя отхвърля възможността, тъй като ипотеката била на нейно име и когато я погасим заедно изцяло, тогава щяло да стане справедливо, а сега тя го била изплащала! Да, но ако се разделим, както предполагам /макар, че тя говори сега друго/, аз ще остана с празни ръце и сигурно и момчето ще бъде при този, който има по-добри условия за отглеждането му /дом, баби, дядовци и т.н./ А КАКЪВ ДЯЛ ИМАМ АЗ ОТ ТОЗИ ИМОТ и не оставам ли, при евентуална раздяла, с пръст в устата! Как да постъпя! Моля за някакво мнение от вас!?
Извинявай да не си объркал форума! Това е правен форум, не е този на БЪЛГАРСКАТА ПАТРИАРШИЯ ... Ти историята на живота си ли разказваш тук, съвет какъв търсиш, че нещо ни тъ ръзбрааами ...
А, сега се сещам, че гледайки юзърнейма ти ще е по-добре да питаш ходжата ...
но на мен нещо времето не ми се връзва ... от 12 години - ЗАЕДНО, детето на 8 години (защо е било нужно да го ПРИПОЗНАВАШ) има прекрасни възможности да е било и твое, освен ако ...
http://www.save-darina.org ...Остава аромат и в ръката, подарила розата! http://vbox7.com/play:cb237e95
-
diaida - Активен потребител
Нямате никакъв дял от имота, нито шанс да докажете такъв. Пък и ега ти наглостта- "тя ми даваше картата си за изтегляне на заплатата и, с част от която аз от свое име внасях на ръка ипотечните вноски". Писах по-горе- дори и Ваши пари да сте дали, това не ви прави съсобственик
Май усещам каква е ситуацията... Изведнъж, след дългогодишно лентяйство, сте почнал да припечелвате и сте се почувствал велик. Я си налягайте парцалите, че имот няма да видите, пък сигурно и жена, склонна да ви издържа. Какъв мъж сте Вие???
Rara avis in terris
-
bebitor - Активен потребител
katerinakuch написа: Не можете да извадите нотариален акт, който да бъде на името и на двама ви. Това е невъзможно. Няма такава правна възможност.
Защо? Сега не може ли ипотеката да се прехвърли на името и на двамата, тъй като аз вече имам доходи, а от там да стане възможно и издаване на нов нотариален акт на името на двама ни?!...Или някаква друга такава юридическа хватка, която да ме направи съсобственик?
И освен това, ако тя се съгласи доброволно, не може да няма начини!...
Колкото до останалите мнения - аз не съм бил винаги без доходи, а просто не ги бях декларирал, както му е редът и това май ми изиграва лоша шега сега!:(
- Aliosman
- Нов потребител
Трябвало е да помислите, когато сте купували на името само на единия (в случая на жена си). Сега не можете да станете съсобственик. Най-много жена Ви да Ви плати обезщетение за вложените от Вас суми в домакинството, но само на добра воля, ако тя пожелае. Sorry. Чудя се на такива като вас, които се доверяват до такава степен на хората. Та това е скъпо имущество. Не струва 5 лв. Любовта е любов, а парите - пари!
- azalia
- Младши потребител
12 мнения
• Страница 1 от 1
|
|