начало

Вместо да се избере нов ВСС, чрез ЗСВ се цели бетонирането на безвремието в съдебната система Вместо да се избере нов ВСС, чрез ЗСВ се цели бетонирането на безвремието в съдебната система

Делба

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Делба

Мнениеот 1batalion » 10 Мар 2008, 13:25

Майка ми почина наскоро и сега със сетра ми трябва да разделиме апартамента , който бе собственост на майка ни. Двамата сме от различни бащи аз съм от първия брак , а сестра ми от втория. Помогнете ми със съвет.
1batalion
Нов потребител

Мнениеот 1batalion » 10 Мар 2008, 14:21

т.е поясни ми моля те
1batalion
Нов потребител

Делба!!!

Мнениеот 1batalion » 15 Мар 2008, 18:22

Сестра ми твърди , че майка ми и е продала апартамента на нея. Когато , аз поисках да видя нотариалния акт на кого се води , сестра ми отказа да ми го покаже защото така е решила тя. Въпроса ми е : Как мога да съм сигурен в празните приказки на " сестра " ми.
1batalion
Нов потребител

Re: Делба!!!

Мнениеот izymena » 15 Мар 2008, 19:51

"Сестра ми твърди , че майка ми и е продала апартамента на нея."

Най-лесно ще провериш,като с акта за наследници/взимаш си го от съвета по местоживеене на майка ти/и право в данъчната служба по район на жилището.Там където се плаща данъка на апартамента.
Попитай дали майка ти е платила данъка за миналата година и какви документи сега ще трябва да попълните ти и сестра ти.Пращат те в един друг кабинет ,щракат на компютъра и вадят всички данни на апартамента..веднага се правиш на незнаеща и с акта попитай колко ще трябва да плащаш ти от сумата изчислена за тази година.Така ще разбереш дали е вече неин.
Акт за наследници,актуализиране на наследници на апартамента и всички други имоти/движими и недвижими/се изваждат в срок от 6 месеца.Следват глоби.
Без твоя подпис /никога недавай пълномощно на никого!!!/тя неможе да продаде вече всичкото ваше общо наследство без теб :!:
За да започне дело за подялба ще са й нужни средства.
Когато разбереш истината,сподели :roll:
izymena
Потребител

Мнениеот izymena » 15 Мар 2008, 20:55

И защо да не попита,за да избегне и лихвите ако майката не е платила,тя ще представи акта за наследници и те ще я упътят там където ще трябва да попълни декларации в които се вписва кой колко идеална част има от двечките 8)
Скоро една братовчедка сподели и се консултира с мен:Съпругът й се сърди и отива в бащиния си дом,родителите му преписват половината апартамент/разкошен в южен квартал в София/,баща му умира и той има брат.Съпругът почива 2002г. и тя разбира след години.Нейната дъщеря /на която тя се е излъгала да купи апартамент на нейно име,продава същия и се крие/когато разбира,че майката се досеща за евентуалното си наследство започва същото да нарежда "мое е това на татко,той ми го преписа,ти нямаш нищо,но и дикумент не показва,само дразни/.
Посъветвах я ,защото е безработна първо да направи така както съм описала по-горе и жената е вече успокоена,даже са й изчислили че има 4/6/ явно и дъщерята има там в частите.Май само изпълнителен лист й трябва,за да си пусне наематели наърво време.Дадох й съвет веднага да се консултира и с адвокат.Сега попълва документите за данъците които ще трябва и да плаща,без такса смет.
Значи там в данъчната служба е вписано прехвърлянето 8) :lol:
izymena
Потребител

Назад към Семейни казуси