начало

Вместо да се избере нов ВСС, чрез ЗСВ се цели бетонирането на безвремието в съдебната система Вместо да се избере нов ВСС, чрез ЗСВ се цели бетонирането на безвремието в съдебната система

категория живеещи на семейни начала

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

категория живеещи на семейни начала

Мнениеот milenatg » 05 Мар 2008, 21:42

Ощетено ли е дете,родено без брак,но признато от бащата при получаване на наследство от страна на бащиния му род?
milenatg
Нов потребител

Мнениеот portokal » 05 Мар 2008, 21:46

Любопитно ми е - как Ви хрумна тоз въпроЗ? И Вие ли четете стария Закон за наследството, отменен през 1949 г.?
Не е ощетено по никакъв начин. Изобщо бракът между родителите няма никакво значение за отношенията на децата с родителите и с другите роднини.
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
Аватар
portokal
Старши потребител

Re: категория живеещи на семейни начала

Мнениеот inspectora » 06 Мар 2008, 12:53

milenatg написа:Ощетено ли е дете,родено без брак,но признато от бащата при получаване на наследство от страна на бащиния му род?

Зависи как по-точно е "признато" ;)
inspectora
Активен потребител

Мнениеот sunrise » 06 Мар 2008, 15:08

Детето , родено в брак или не , наследява баща си , а не рода му. Ако бащата е жив и целият род да измре, все тая.
И наистина как го е признал бащата:с честна дума и ръка на сърце ли? :wink: Децата , родени извънбрачно могат да се припознаят. Тогава те носят имената на бащата, така че имат равни права с родените в брака и то не само относно наследството.
sunrise
Активен потребител

Мнениеот portokal » 17 Мар 2008, 12:26

sunrise написа:Детето , родено в брак или не , наследява баща си , а не рода му. Ако бащата е жив и целият род да измре, все тая.

Но когато бащата умре преди рода си... :wink:
Аватар
portokal
Старши потребител

Мнениеот diaida » 18 Мар 2008, 04:39

Категория "живеещи на семейни начала" :shock: :shock: :shock:
Аз може и да съм омъжена пак да си живея на ОБЩИ НАЧАЛА с мъжа ми :lol: :lol: :lol: :lol: и обратното ...

Детето си е дете, както и да е признато - на свещи, но ухо, под сурдинка и т.н. вие винаги МОЖЕТЕ ДА МУ ПОТЪРСИТЕ ПРАВАТА ( на детето и да поискате дължимото от бащата до навършване на пълнолетие (не на бащата :lol: ). И да не е извършил необходимите пр. действия винаги можете да разчитате на правосъдие, в нашата страна все още законът е на страната на ДЕТЕТО, но не е зле да си изясните тези неща колкото се може по-рано, замислете се над думите на donna, защото всичко се случва - живи хора сме. Съветът ми е съвсем човешки, но близо до правния, който би трябвало да се базира на човешката логика за право.
Изображение http://www.save-darina.org ...Остава аромат и в ръката, подарила розата! http://vbox7.com/play:cb237e95
Аватар
diaida
Активен потребител

Мнениеот Magnolia » 18 Мар 2008, 11:12

Какво означава това "на общи начала" от гледна точка на "човешката логика за право"?
Magnolia
Потребител

Назад към Семейни казуси