начало

Вместо да се избере нов ВСС, чрез ЗСВ се цели бетонирането на безвремието в съдебната система Вместо да се избере нов ВСС, чрез ЗСВ се цели бетонирането на безвремието в съдебната система

Неспазено споразумение по чл.101 развод по взаимно съгласие

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Неспазено споразумение по чл.101 развод по взаимно съгласие

Мнениеот pe6exodka » 21 Мар 2008, 18:15

Здравейте,
Със съпруга ми сме в бракоразводно дело по взаимно съгласие. Аз и детето се изнесохме от семейното жилище , което е негово придобито преди брака, нямам претенции към другите му два апартамента и личният му автомобил , които си остават изцяло за ползване от него. В споразумението сме се подписали , че останалите движими вещи придобити по време на брака / става дума за покъщината и ел. уреди/ сме поделили по равно. НО на мен мие отказан достъп до апартамента дори немога да си взема личните дрехи и дрехите на детето.
Искам да попитам реда да си взема вещите какъв е? Чрез съдия изпълнител ли е и нужно ли е да се завежда ново дело?
Благодаря предварително.
pe6exodka
Нов потребител

Мнениеот pe6exodka » 21 Мар 2008, 19:57

В споразумението е записано в "т.8 Недвижимите вещи придобити по време на брака са поделени по равно. " нищо друго. Адвоката е само един.
pe6exodka
Нов потребител

Мнениеот Magnolia » 22 Мар 2008, 22:13

Няма ли някакво друго споразумение относно вещите, сключено между вас, което да съдържа опис и указание къде се намират и кога ще се вземат.
Magnolia
Потребител

Мнениеот pe6exodka » 22 Мар 2008, 22:47

Цитирам точно как е записано" Движимото имущество е поделено поравно помежду"
pe6exodka
Нов потребител

Мнениеот pe6exodka » 23 Мар 2008, 10:50

Решението още не е влязло в сила даже и първото дело не е минало. Договор за покъщината между мен и него как е разделена няма, записано е само , че ще бъде поделено по равно помежду ни. Няма и опис на вещите нито данъчни и застрахователни оценки. Развода е по взаимно съгласие по чл.100 брака ние от 2000г.
pe6exodka
Нов потребител

Мнениеот donna » 23 Мар 2008, 11:04

pe6exodka написа:Решението още не е влязло в сила даже и първото дело не е минало. Договор за покъщината между мен и него как е разделена няма, записано е само , че ще бъде поделено по равно помежду ни. Няма и опис на вещите нито данъчни и застрахователни оценки. Развода е по взаимно съгласие по чл.100 брака ние от 2000г.

E чакайте ,то ко излезе...
За дрехите поговорети с него да ви ги даде ,говорете и с адвоката ,ако ли не стане пуснете една жалба ...но за вс. друго когато решението види бял свят,то стана НЕРОДЕН ПЕТКО.
Госпожо бих ви посъветвала или да се свържете с адвоката или да си наемете още един адвокат ,като чета май няма да се разберете...да не стане така да идете на вариянта развод по исков ред.
Не винаги по-евтиното е най удачно .
donna
Старши потребител

Назад към Семейни казуси