начало

Вместо да се избере нов ВСС, чрез ЗСВ се цели бетонирането на безвремието в съдебната система Вместо да се избере нов ВСС, чрез ЗСВ се цели бетонирането на безвремието в съдебната система

Моля за правна помощ

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Моля за правна помощ

Мнениеот Astera » 25 Мар 2008, 18:09

Преди години наследихме имот от брат на моя баба. Наскоро узнахме, че неговата съпруга/ на брата/ е имала сестра , която е заминала за Америка преди много години. Явно ,че и тя/ или нейните наследници, ако има/ също са наследници, но ние нямаме никаква информация за нея .Ако тя не е оставила наследници, какъв е пътя да удостовериме това .Благодаря.
Astera
Младши потребител

Мнениеот inspectora » 25 Мар 2008, 18:16

Доколкото разбирам ситуацията е следната:
Наследодател - Х (брата на баба Ви)
Роднини/евентуални наследници (условно казано): 1. баба Ви (респективно родителите Ви и Вие) 2. Сестрата на съпругата на наследодателя (Х - брата на баба Ви)

Нека колегите да ме поправят ако греша, но мисля, че сестрата на съпругата на наследодателя (респективно нейните наследници) НЕ е наследник ... :roll:

Разбира се ... за да се "проследи" кой е наследник ... ще трябва още инфо и документи ... така във форума няма да стане ...

Все пак - иска се от общината удостоверение за наследници на въпросния брат на баба Ви ... там ще пише ...
inspectora
Активен потребител

за inspectora

Мнениеот Astera » 25 Мар 2008, 18:47

Благодаря Ви за отговора, но аз да си кажа правото нямам представа от право , но ако този имот е придобит по време на брака им или с други думи баба ми наследява брат си , съпругата му- сестра й.Може и да греша в разсъжденята си, но искам да изчистя нещата от изненади, а това може да стане само ако разбера дали тя е оставила наследници или не.Как се прави това, ако има наследници в друга страна?
Astera
Младши потребител

Мнениеот inspectora » 25 Мар 2008, 18:49

inspectora написа:... иска се от общината удостоверение за наследници на въпросния брат на баба Ви ... там ще пише ...

после ... според зависи :)
inspectora
Активен потребител

Мнениеот kiritsova » 25 Мар 2008, 18:59

Всъщност вероятността в общината да знаят нещо относно гражданското състояние на "лелята" от Америка е почти равна на нула - едва ли имат достъп до американските регистри за бракове , раждания и смърт, за да могат да предоставят такава информация в удостоверението за наследници. Моя скромен опит с подобен казус бе, че тъй като нямаха данни за починал в Америка български гражданин ме помолиха да им дам заверено и легализирано копие от американския акт за смърт, който впрочен там се издава от обикновен лекар (поне в щатът за който ставаше дума). В този случай обаче ми се струва , че това е "мисията невъзможна", тъй като изглежда с върпосната леля не се поддържа никакъв контакт, т.е. не се знае в кой щат живее...
kiritsova
Младши потребител

Re

Мнениеот Astera » 25 Мар 2008, 19:48

Благодаря за съветите Ви.
Astera
Младши потребител

Назад към Семейни казуси