начало

Вместо да се избере нов ВСС, чрез ЗСВ се цели бетонирането на безвремието в съдебната система Вместо да се избере нов ВСС, чрез ЗСВ се цели бетонирането на безвремието в съдебната система

Запазване на фамилията след развод

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Запазване на фамилията след развод

Мнениеот ksantia » 28 Мар 2008, 17:10

Въпросът ми е свързан с факта, че след развода ми трябваше да сменя името си т.е. да си върна моминското име, това е записано и в самото решение на съда. И въпреки, че се разведохме по взаимно съгласие, този момент с името не го премислихме много добре. Сега постигнахме съгласие с бившия ми съпруг и той няма нищо против да запазя фамилията си. Решението на съда е от миналата година март месец и за този период от време аз така и не си смених документите за самоличност, за което знам, че съм в нарушение и подлежа на глоба. Но въпросът ми е сега какво следва, за да може това съгласие да ползвам фамилията му да се узакони? Какво трябва да се направи и колко време отнема?
Пиша от чужбина и просто нямам към кого да се обързна за правен съвет в момента и този форум ми бе препоръчан. Ако мога да придобия поне най-обща представа какво трябва да се направи и колко време би отнело, ще съм ви много благодарна.
ksantia
Нов потребител

Мнениеот dimist » 28 Мар 2008, 17:19

За съжаление каква е фамилията ви е установено с влязъл в сила съдебен акт. Процедурата пред вас е да смените документите си за самоличност - лична карта, шофьорска книжка и паспорт, след което по исков ред да заведете дело пред РС по местоживеенето Ви за промяна на фамилията.
Съжалявам, не това искате да прочетете, но таква е реалноста -като не сте го обмислили на време, сега губите пари и най вече време.
dimist
Потребител

Мнениеот ksantia » 28 Мар 2008, 19:05

Благодаря ви.
ksantia
Нов потребител

Назад към Семейни казуси