начало

Вместо да се избере нов ВСС, чрез ЗСВ се цели бетонирането на безвремието в съдебната система Вместо да се избере нов ВСС, чрез ЗСВ се цели бетонирането на безвремието в съдебната система

Моля помогнете!

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Моля помогнете!

Мнениеот Иван Костадинов » 02 Сеп 2003, 15:05

Много моля да ми дадете съвет, тъй като не съм запознат с правната материя. Та случая е следния:
Преди години се ожених за една вдовица, която имаше дъщеря на 17 г. Непосредствено след брака аз я осинових с процедура по непълно осиновяване. Баща ми вдовец, често посещаваше семейството ми и взе, че се ожени за осиновената от мен дъщеря на съпругата ми. В началото бях против, но тъй като непълното осиновяване създава права и задължения като м/у роднини по произход само м/у осиновената и нейните низходящи и осиновителя-т.е. аз., брака се състоя. По този начин дъщеря ми стана моя мащеха, а баща ми мой зет. Жената на баща ми- моята втора майка роди едно момченце, което сега е на 12 г. и което разбира се ми стана брат и същевременно внук. Понеже съм мъж на майката на доведената ми и осиновена от мен дъщеря, то жена ми стана едновременно и моя баба, тъй като е майка на жената на баща ми. По този начин аз съм едновременно мъж на жена си и нейн внук. Обаче жена ми роди от мене едно момченце, което сега е на 10 г. и което сега е шурей на баща ми, а на мене пък вуйчо, тъй като е брат на мащехата ми и същевременно осиновената от мен дъщеря. По този начин станах сам на себе си дядо, тъй като аз съм мъж на жената, която ми е баба. Въпроса ми е имам ли право на детски надбавки, след като сина ми се явява и същевременно мой вуйчо.
Иван Костадинов

Re: Моля помогнете!

Мнениеот bgjurist » 02 Сеп 2003, 15:24

Да. Макар че казусът ви звучи като една българска песен
bgjurist
Потребител

Мнениеот track » 02 Сеп 2003, 15:39

Ivane ,ne se pravi na interesen,nikogo niama da vpechetlish s tozi kazus.Tuk pishat hora koito NAISTINA imat problem s niakakuv sluchai im triabva pomosht. A ti si igraesh na urist s tazi izmisliotina .
track

Мнениеот :-) » 02 Сеп 2003, 16:15

Този Иван бая се е оплел!
:-)

Мнениеот Deyan_M » 04 Сеп 2003, 09:25

Иване Иванеееееееееее, не ти е лесно и на теб:-)
Deyan_M

Мнениеот МСМ » 04 Сеп 2003, 10:37

Аха, значи си пазиш списание "Математика" отпреди 10-15 години! :-)
МСМ

Мнениеот alex1000 » 04 Сеп 2003, 11:25

Предлагам освен за детски помощи да кандидатствате и за пенсия. Нали сте дядо на сума народ. Имате право и на това :))))))
alex1000

Мнениеот МСМ » 04 Сеп 2003, 14:22

Почти съм готова да се хвана на бас на по една бира и пържени картофи, че тоя Лаврен не е съществувал.
МСМ

Мнениеот HBA » 04 Сеп 2003, 14:40

Нямам идея дали е съществувал или не, но казуса на Иван много ми прилича на казуса на Лаврен... :-)))
А бирата и картофките може и без бас да ги пием.
HBA

Мнениеот МСМ » 04 Сеп 2003, 16:15

Може!
А казуса аз и другаде съм го чела - като ученичка в списание "Математика", както написах по-горе.
Но е добре измислен!
МСМ

Този казус е от 1957 година

Мнениеот indi_alex » 07 Сеп 2003, 12:19

Иване,
Този казус е от 1957година - ето и адреса:
http://www.skalasoft.com/SkalaOff.nsf/p ... enDocument
indi_alex

Мнениеот keith_flint69 » 01 Апр 2008, 06:42

Не знам за Вас, но аз този казус съм го чел от преди една-две години за пръв път и винаги, когато го чета отново не спирам да се смея, супер забавно е написан :D :D :D :D :D
keith_flint69
Потребител

Назад към Семейни казуси