- Дата и час: 16 Дек 2024, 19:47 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
интересен казус!!!
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
10 мнения
• Страница 1 от 1
интересен казус!!!
искам да задам следния казус:ако брат и сестра са съсобственици върху имот-къща,апартамент или друго,имат ли дялове съпрузите им и децата им и в кои случаи?кой какви дялове притежава?има ли знаяение кой е живял в имота,кой е плащал данъци? благодаря предварително
- siskatrajanova
- Нов потребител
честно да ви кажа едва сега -след като говорих с адвокат разбирам колко ми е нескопосан вчпросът.сега обаче искам да попитам:как точно става прехварлянето на недвижимо имущество чрез покупко-продажба?при нотариус и после вписване в регистъра-само това ми е известно.моля за повече информация.БЛАГОДАРЯ!
- siskatrajanova
- Нов потребител
:)
до съсобственост се стига, защото им се полага имот по наследство от родителите им!имам и друг въпрос-съпругата на единия съсобственик може ли да иска част от имуществото,тъй като и тя има заслуги защото е живяла там 20 години(макар че този имот е наследство на съпруга и)?
- siskatrajanova
- Нов потребител
благодаря все пак че сте ми отговорили,искам да попитам какво може да направи човек,който има 1/6 от имот,за да получи тази стойност-съдебна делба,нали?и каква е точно процедурата(не ми е ясно)?трябва да подаде иск ли?къде и как?моля посъветвайте ме!нуждая се от професионалната ви помощ!БЛАГОДАРЯ!
- siskatrajanova
- Нов потребител
Не е задължително делбата непременно да е съдебна - би могла и да е доброволна. Освен това може и да продаде (ако държи да получи паричен еквивалент) своята 1/6 на другия състобственик на имота например. А ако е дарственно настроен - би могъл да дари своята 1/6 да я дари.
- neznaiko
- Потребител
Искам само да ви отговоря,че вие сте последният човек,който е компетентен относно възпитанието ми и не смятам повече да си хабя думите и да ви обяснявам колко е неприлично това,което ми пишете,защото се съмнявам,че говорим на един и същи език.Вместо да се извините,вие нападате,а това наистина не е възпитано!!!Пък и защо ми пишете след като ви е толкова ценна консултацията-явно друг не ви я иска!Не очаквайте да ви репликирам отново-нямам време за губене!
- siskatrajanova
- Нов потребител
NEZNAIKO,мн ти благодаря за информацията и за времето,което отдели,за да ми пишеш,найстина мн ми помогна!!!най-сърдечни пожелания!
BARRI,имотите не са само пари,а и заслуга!пък и питам ,за да помогна на свой близък приятел!наистина благодаря за всеки ценен съвет,който съм получила!
BARRI,имотите не са само пари,а и заслуга!пък и питам ,за да помогна на свой близък приятел!наистина благодаря за всеки ценен съвет,който съм получила!
- siskatrajanova
- Нов потребител
siskatrajanova написа:....имотите не са само пари,а и заслуга...
Това пък ако го разбрах ...
За каква заслуга иде реч ...
Ами те и съветите не са само пари, а и заслуга (каквото и да означава това)
Както и да е ...
Мен ме издразни не че питате нещо, а начина, по който го правите ... Вместо дакажете лицето Х иска това и това - има ли право при такава и такава ситуация ...
Подпитвате от далече, чисто теоретично ... все едно ще разберете какво Ви се говори ...
- inspectora
- Активен потребител
10 мнения
• Страница 1 от 1
|
|