- Дата и час: 16 Дек 2024, 19:43 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
ИМАМ ЛИ ПРАВО НА ДЯЛ-НАСЛЕДСТВО!
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
16 мнения
• Страница 1 от 1
ИМАМ ЛИ ПРАВО НА ДЯЛ-НАСЛЕДСТВО!
ИМАМ ЛИ ПРАВО!!! Аз съм внучка и наследник,но на какво?Нещата стоят в такъв ред.Баща ми почина, той има брат не женен който живееше с една приятелка.Изминаха години,АЗ съм семейна,не живея при тях още от дете,понеже баща ми и майка ми са разведени,дядо -на бащами баща никога не е показал обич към мен и майка ми.Дори не присъстваха на най-щастливият ми ден ,моята сватба. Много рядко сме се виждали.НО,КАКВО СЕ СЛУЧИ!!! Почина баба ми, след година чичо ми/ на баща ми брат/,и дядо остана почти сам.Предложихме му да се грижи за него,той ни отхвърли и каза че за него ще се грижи на чичо ми приятелката му.След година почина и дядо,в болницата не е искал да ме види-така каза на чичо ми приятелката.ТЯ КАЗА ЧЕ ВСИЧКО Е ПРЕПИСАЛ НА НЕЯ,понеже ние не сме се грижили за него.ИМАМ ЛИ ПРАВО НА НЯКАКВО НАСЛЕДСТВО
- vasilevsan
- Нов потребител
Re: ИМАМ ЛИ ПРАВО НА ДЯЛ-НАСЛЕДСТВО!
vasilevsan написа:ИМАМ ЛИ ПРАВО!!! Аз съм внучка и наследник,но на какво?Нещата стоят в такъв ред.Баща ми почина, той има брат не женен който живееше с една приятелка.Изминаха години,АЗ съм семейна,не живея при тях още от дете,понеже баща ми и майка ми са разведени,дядо -на бащами баща никога не е показал обич към мен и майка ми.Дори не присъстваха на най-щастливият ми ден ,моята сватба. Много рядко сме се виждали.НО,КАКВО СЕ СЛУЧИ!!! Почина баба ми, след година чичо ми/ на баща ми брат/,и дядо остана почти сам.Предложихме му да се грижи за него,той ни отхвърли и каза че за него ще се грижи на чичо ми приятелката му.След година почина и дядо,в болницата не е искал да ме види-така каза на чичо ми приятелката.ТЯ КАЗА ЧЕ ВСИЧКО Е ПРЕПИСАЛ НА НЕЯ,понеже ние не сме се грижили за него.ИМАМ ЛИ ПРАВО НА НЯКАКВО НАСЛЕДСТВО
Госпожо, имам доброто желание да Ви насоча, но всичко написано, за мен, е пълна каша. Ако успеете да напишете кой кога /като точни години/ е починал и изчистите написаното от емоции, може би ще успеем да Ви дадем някакъв съвет.
-
ianeva - Потребител
имате право на запазена част от наследството, с която не могат да ви лишат. направете справка в агенцията по вписванията, за да разберете какво е станало. после ще разберете как да продължите
успех
успех
- hr.stoyanoff
- Младши потребител
Намира се в същото населено място, където се намира и районния съд , в чийто съдебен район е живял дядо Ви. Някъде е в сградата на съда, а някъде в друга сграда. Питайте в съда .
- sunrise
- Активен потребител
commander написа:И нещо допълнително ...
Ако дядо Ви е продал всичко на приятелката на чичо Ви , нямате никакви шансове !...
Може и да не е така, Командер - ако дядото и бабата са имали съпружеска общност и ако бащата на питащата е починал преди майка си, след смъртта на бабата (майката на бащата на питащата), питащата наследява дял от 1/2 от съпружеската общност на бабата и дядото, както и дял от личното имущество на бабата.
- rts
- Активен потребител
Re: ИМАМ ЛИ ПРАВО НА ДЯЛ-НАСЛЕДСТВО!
vasilevsan написа:ИМАМ ЛИ ПРАВО!!! Аз съм внучка и наследник,но на какво?Нещата стоят в такъв ред.Баща ми почина, той има брат не женен който живееше с една приятелка.Изминаха години,АЗ съм семейна,не живея при тях още от дете,понеже баща ми и майка ми са разведени,дядо -на бащами баща никога не е показал обич към мен и майка ми.Дори не присъстваха на най-щастливият ми ден ,моята сватба. Много рядко сме се виждали.НО,КАКВО СЕ СЛУЧИ!!! Почина баба ми, след година чичо ми/ на баща ми брат/,и дядо остана почти сам.Предложихме му да се грижи за него,той ни отхвърли и каза че за него ще се грижи на чичо ми приятелката му.След година почина и дядо,в болницата не е искал да ме види-така каза на чичо ми приятелката.ТЯ КАЗА ЧЕ ВСИЧКО Е ПРЕПИСАЛ НА НЕЯ,понеже ние не сме се грижили за него.ИМАМ ЛИ ПРАВО НА НЯКАКВО НАСЛЕДСТВО
1. Снабдявате се с удостоверение за наследници -отивате в служба вписвания при районния съд ище търсите по ЕГН на бабата и дядото . Удостоверението за наследници ви е нужно за да получите заверен препис от НА ,ако имота е на дядо ви все още инъче без такова само незаверен препис ,а ако е прехвърлен пак ще получите незаверен препис .
2- По същия начин в общинска служба "местни данъци и такси" , първо там идете за да видите кои са декларираните имоти и по лесно ще търсите в служба вписвания, виж партидата на имотите ,ако има някви прехвърляния тр. да са отразени /е не винаги някой забравят да подадат декларация с новия НА /
3. Снабдена с удостоверение за наследници отивате и в ОСЗГ/общинска служба земеделие и гори/ в града за да проверите какви ниви има дядото.
Ако има някакви прехвърлителни сделки за недвижимото , то за движимите вещи може да няма нищо и да са на наследниците.
Не зная какви сделки е сключвал дядото така ,че няма да коментирам кое как се атакува.
Може да има и завещание и там зависи кое как е завещал.
Да питам:ЧИЧО ВИ ИМА ЛИ ДЕЦА?
Късмет и пишете.
- donna
- Старши потребител
Извинявам се за закъснението.Отговарям-чичо ми няма деца, нито узаконен брак..НО в мен нее смъртният акт на дядо ми а в приятелката на чичо ми,а тя не ми ги дава. как да постъпя-!!!
- vasilevsan
- Нов потребител
vasilevsan написа:БЛАГОДАРЯ, НО АЗ НЕ РАЗПОЛАГАМ С ЕГН-НА ДЯДО МИ ,а без ЕГН май нестава,или има начин....
По ЕГН на баща ви ,ще открият ЕГН на дядо ви в служба ГРАОО ,а от там вече ще се снабдите с удостоверение за наследници и др. книжа .
След като чичо ви няма деца ,наследявате и него , с удостоверение за наследници на чичо ви ще се снабдите по същия начин, вече ще имате удостоверението за наследници на дядото и ще е по лесно
- donna
- Старши потребител
Писането само с главни букви означава викане. Моля не се дерете във форума!
ГРАО означава гражданска регистрация и административно обслужване.
Тези служби се намират се на различни места в населените места /обикновено в сградите на общините/кметствата/ Проявете инициатива и си го намерете... Няма някой от форума да Ви заведе за ръчичка.
Научете се да ползвате и чичко Гугъл. Помага.
ГРАО означава гражданска регистрация и административно обслужване.
Тези служби се намират се на различни места в населените места /обикновено в сградите на общините/кметствата/ Проявете инициатива и си го намерете... Няма някой от форума да Ви заведе за ръчичка.
Научете се да ползвате и чичко Гугъл. Помага.
- Clavdivs.
- Потребител
16 мнения
• Страница 1 от 1
|
|