начало

Президентът: Избирателното правосъдие е проблем. Има много дела на трупчета Президентът: Избирателното правосъдие е проблем. Има много дела на трупчета

Може ли да отнеме наследството..

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Може ли да отнеме наследството..

Мнениеот stelan » 24 Апр 2008, 18:12

Опитвам се да открия малко информация за един случай на Мъж който има две деца и се развежда с майката а след това живее в къша наследстена от майка си и се появява жена от друг град която го навива да се оженят. При един развод наследниците не губят ли всичко което тази жена евентуално може да си прибере след развода ..а тя също си е разведена и има деца които само ламтят за имоти

Ами аз съм дъщеря му . В БГ е действието. Извинявам се че ви досаждам с този проблем но за мен е болен тъй като е намесена най вече от мен емоционална болка. Аз направих ремонт на апт в който сме живяли с брат ми и майка и бащата разбира се. И си го взех чрез покупко продажба тъй като видях накъде отиват нещата.ПОне да няма дял за нея-новата и в апт в който съм израстнала. Сега той строи и подновява къщата от баба т.е майка му и знаех че му е трудно финансово. Бях му предложила пари само и само да не търси кредити, но след като разбрах че си пише с др жени и се оказа че една направо дощла от Варна тук той се разведе с майка ми ненадейно без наше знание. Сега чух че са се оженили. А тя е някаква пройдоха разведена от години и изведнъж решава че иска да бъде пак булка. Днес ме гонеше от къщата под предлог че се намирам в къщата й. Баща ми явно е че прави креватно джудо с нея и са му омекнали лимките а и не беше там в момента. Имам съмнения че може да го остави на улицата след време когато се завърши ремонта. А къщата е голяма и в центъра.
Аз и затова си подадох документите за Канада за да не бера срам, тъй като тази случка засегна адски силно и душата ми и самочувствието ми . Срамувам се когато ги видя заедно в заведението пред нашият блок. Тази жена е нагла.Малко е да се каже че се поболях , Но това е др история. Искам брат ми да не бъде лишен от наследството си защото живее по квартири от години в София
stelan
Нов потребител

Мнениеот eklekti4kata » 24 Апр 2008, 18:20

Да не се разсърдиш сега... :oops: Позволявам си да ти говоря на ти, защото те чувствам близък, откакто съм във форума. Ама за такива писания-твоите отговори са най-.........Поздрав!!! :P И лека вечер!!!
eklekti4kata
Потребител

Мнениеот stelan » 24 Апр 2008, 18:46

Да има повече емоция отколкото търсене на отговор. Апартамента е вече мой , извършена е покупко продажба и е вече на мое име без никакви други клаузи освен тази че майка може да живее в него и да не го продавам без нейно съгласие.Вложила съм пари колкото една малка гарсониера за ремонт и бях нахъсана да си го взема отсега , за да няма чужди хора претенденти за дял от имуществото на баща ми. На къщата той си е наследник който си е вече мъртъв за мен, но мисълта ми е каки са последствията ако не се разбират с тази почти непозната жена и се разведат. Нямам представа какво се подписва като договори които се очаква да навлязат- предбрачни договори с условия и т.н.Къщата не е придобита по време на техния брак но се опасявам че именно така може да се случи ако сега са заедно и делят разходи за храна и му ушие едно керливо перде съвсем сигурно е мъжът да и даде половината от къщата след раздяла. Дали съществуват някакви спогодби между тях двамата в резултат на които след време тя може да изизсква дял от къщата. Чувала съм го да казва че ако се намери жена която му помогне в инвестициите няма нищо против да й предпише половината имот.
stelan
Нов потребител

д

Мнениеот stelan » 24 Апр 2008, 18:50

Колкото до безплатните консултации аз съм минала и през адвокат но ситуацията се променя сега . Мислех че никога няма да се ожени но ако вече има подпис е нова ситуация с нови последствия а и законите се изменят...така че е хубаво човек да има сайт в който да запита и да получи съвет.
stelan
Нов потребител

д

Мнениеот stelan » 24 Апр 2008, 18:53

Брат ми нямаше нищо против да го пишат на мое име тъй като не можеше да дойде на делото. Иначе аз съм го обезпечила с сума. за неговия дял.
stelan
Нов потребител

к

Мнениеот stelan » 24 Апр 2008, 19:25

Не ме интересува дали е ракиено време или не. Мен ме интересува това дали има правосъдие на този свят и след като ние го търпяхме да ни нанася побой и да ни чупи глави и носове и да не се грижи за нас то поне да имаме покрив след време а не да се облагодетелства чужда шаврантия . Ама така е боклук при боклук .Радваме се че се оттървахме но въпреки всичко имота си е имот. Без него е по трудно като дойде време да създаваш семейство. Завъртяхте запитването ми ми много странно
stelan
Нов потребител

д

Мнениеот stelan » 24 Апр 2008, 19:27

Кажи поне с какво мезе е ракийката ?
stelan
Нов потребител

Мнениеот sunrise » 25 Апр 2008, 10:35

Всъщност ,какво очаквате от нас? Да напишем закон по Ваш вкус ли?
В правото има един принцип, който ще си позволя да цитирам и да го отнеса към Вашият случай:"Никой не може да черпи права от собственото си недобросъвестно поведение."
А Вие се опитвате да направите това.
1."Купили" сте апартамента, по всяка вероятност без да броите за него и лев. Така лишавате брат си , а после плачете ,че баща Ви ще пропилее всичко.
2. Наследствената къща е на баща Ви и може да се разпорежда с нея както реши. При наследяването не се знае кой кого , защото както се казва:"Човек предполага, а Бог раполага". Хипотетично е възможно и той да Ви наследи апартаментчето , ако нямате деца.
А относно констатацията, че баща Ви е мъртъв за Вас , но имота му не , просто нямам какво да кажа.
sunrise
Активен потребител

Re: к

Мнениеот Clavdivs. » 25 Апр 2008, 10:58

stelan написа:Мен ме интересува това дали има правосъдие на този свят ...........

A!! Ето още един от "партията" на Костадин Йорданов.... :lol: :lol: :lol:

Намерете го във форума и може да си поплачете заедно.... хихихих.....

Между другото, тъй като то е ясно - у нас законите нарочно са направени така, да се прецакват бедните "спасители" на имотчета.... та... вземете поразпитайте аджеба как е уредено това в Канада.... :wink:
Clavdivs.
Потребител

Мнениеот stelan » 25 Апр 2008, 11:39

Абе не знам кого взехте за беден и кого не .Нещо се бъркате.Значи аз съм нова тук и забелязах няколко хора които се налагат навсякъде и отрупват форума с остроумни отговори и все не на място..Ще ви пусна отговор който ще ви покаже какво очаквах като съвет. Спасител на имотчета ли ме наричате. Драги мои писах че съм платила сумата на брат ми за апт. Не спасявам имот защото съм бедна, но вие няма да разберете какво е да гледате как баща ви тормози майка ви и тя не го съди дори и с медицинско. Нито баща ви ви е чупил лично нос, както при мен. А това за беден , небеден са простотии. Считам че щом мога да спечеля 10 000 лв от стола единствено чрез няколко операции в COBOS то мога и да махна с ръка на керливата му къща. НО той заслужава да спи на улицата. И айде не се поставяйте на мястото на съдници ами се засрамете и не губете времето на хората с остри слова. А ето и отговора който ме удовлетвори..Айде пийте си ракийцата :P
Стелан, съжалявам, че сте попаднали в такава ситуация, но за съжаление почти винаги, когато има за разрешаване проблеми в областта на семейното и наследствено право, има неприятни емоции. Доколкото разбирам, къщата, в която живее баща ви е негова лична собственост и не е била съпружеска имуществена общност по време на брака с майка ви, нито ще стане СИО по време на последващ брак. Опасност за вас и брат ви, като наследници, крие възможността баща ви да прехвърли собствеността на къщата приживе като по този начин напълно ви лиши от възможността да получите нещо. Другата възможност е наследствените дялове да ви бъдат намалени, ако например баща ви осинови децата на новата си съпруга( в този случай ще има нови наследници със запазена част и вашите квоти ще намалеят съответно), ако баща ви състави завещание в тяхна полза, без да ги е осиновил и после се разведе с втората си съпруга, без да отмени завещанието(това няма да накърни запазената ви част, просто няма да получите разполагаемата част), ако баща ви почине по време на брака си с втората си съпруга, тя е наследник и т.н. Хипотезите са най-различни.При всички тези случаи вие си оставате наследници, просто квотите, които получите ще бъдат различни.
От житейска гледна точка, това, което най често се случва в ситуации, подобни на вашата, е новата съпруга на баща ви да се опита да го принуди да прехвърли собствеността на къщата, като направи приобретател нея (втората си съпруга) или децата й. На практика, някой, който иска да получи имоти, предпочита да стане собственик веднага и да не чака откриване на наследство, нито пък да дели с други наследници. Използват се възмездни сделки, при които приобретателят получава собствеността веднага, а наследниците със запазена част, каквито например сте вие с брат ви, не получават нищо след смъртта на наследодателя си. Ако баща ви не извърши прехвърлителна сделка, а само се разведе,втората съпруга няма да получи дял от къщата. Ако обаче баща ви осинови децата на втората си съпруга, които са непълнолетни и последва развод има вероятност съда да предостави ползването на къщата на втората съпруга на баща ви за определен срок.
Мисля, че най-правилното нещо, което можете да направите във вашия случай, е да се разберете с баща си. Можете да го уговорите да ви прехвърли идеални части от къщата срещу задължение за издръжка и гледане. По този начин вие и брат ви ще станете собственици на идеални части от къщата и няма да има опасност втората съпруга на баща ви да придобие всичко. Тук има особен ред за извършване на сделката,ако къщата се счита за семейно жилище на баща ви втората му съпруга.
Общо взето има много различни хипотези как могат да се развият събитията. Моят съвет е да се опитате да се разберете с баща си, да постигнете някакво съгласие, след което с помощта на адвокат да го оформите юридически. Колкото по-бързо решите нещата, толкова по-добре. Опитайте се да разберете баща си, който сигурно вече е на възраст и иска да си осигури хубав и спокоен живот и му предложете решение, което да гарантира както неговите интереси, така и вашите. И още нещо. Освен вас, няма кой друг да свърши тази работа. Нзависимо дали ще поражда неприятни емоции, неудобство, срам и т.н. това трябва да се свърши. Протакането във времето и разчитането на съдебната система на България не е вариант. Желая ви успех.
stelan
Нов потребител

д

Мнениеот stelan » 25 Апр 2008, 12:00

За какво да разпитвам как е в Канада??!! В Америка да не би да не е същото.Случайно съм живяла там няколко години. Знам отлично!
stelan
Нов потребител

Мнениеот Clavdivs. » 25 Апр 2008, 12:53

Само за протокола.... под "беден" нямах предвид имотно състояние.... а по-скоро нещо от типа " О бедни ми Македонски..." както и да е ....

Те хората, които си правят по 10 хилки от стола много ги жегва, ако някой се усъмни във финансовата им състоятелност...

Аз не съм се усъмнявал, така че споко!

А това, че има разни самаряни, които пращат на ЛС дълбокомислени анализи.... мммм няма лошо... Великден иде... :wink:

Казвал съм го и друг път.... къща не прегръща....
Clavdivs.
Потребител

Мнениеот Clavdivs. » 25 Апр 2008, 13:05

Ох не се стърпях..... Хахахаххахах

Колега самарянин, я при тези данни изнесени от питащата, ме светнете как точно си го представяте това с "издръжката и гледането" ?????

Може и на лични.... :wink:
Clavdivs.
Потребител

Мнениеот stela22 » 25 Апр 2008, 14:02

Немога да разбера,защо всички АДВОКАТИ тук си мислят че ние няма да посетим ТАКИВА и че се осланяме само до тяхното безплатно мнение?Всички които пишат тук имат някакъв проблем,и се надяват че можете да помогнете със съвет,а някои само обиждат,пишат отклончиво и всяка втора дума им е АДВОКАТ.Ако не е разрешено искането на съвет,защо тогава е възможно регистрирането на търсещите съвет?Нека тогава модераторите помислят по въпроса,и се упражнявайте само помежду си АДВОКАТИТЕ!Никoй не иска да ви губи времето безплатно а и вие да не се дразните толкова-не четете въпросите ни!
stela22
Нов потребител

Мнениеот Magnolia » 02 Май 2008, 14:47

Колегите са отговорили вече, но ще се опитам да обобщя и дано това ви успокои. Дето се казва в библията "Ще познаете истината и истината ще ви освободи".
1. Може ли баща ви да се разпореди /продаде, дари и т.н./ имота си който си е лично негов?
-Да може, както на тази, така и на всяка друга гимнастичка по негов избор.
2. След развода тя ще вземе ли нещо от неговото имущество - не, ако не й е дал нищо.
3. Може ли да ви гони от къщата?
След като живее заедно с него, къщата е семейно жилище,следователно е и нейн дом, така че може да ви гони.
4. Може ли да пие кафе с нея и да спи с нея?
Не само, че може но е и препоръчително, виж СК.
Magnolia
Потребител

Назад към Семейни казуси