начало

Вместо да се избере нов ВСС, чрез ЗСВ се цели бетонирането на безвремието в съдебната система Вместо да се избере нов ВСС, чрез ЗСВ се цели бетонирането на безвремието в съдебната система

Помощ

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Помощ

Мнениеот mandrak » 10 Юли 2008, 12:45

Здравейте. Имам нужда от помощ. Казусът е следния:
Със съпруга ми сме женени от 11.05 тази година и до дни чакаме бебе. След сватбата той реши, че не може да живее с мен и сега само ме заплашва с развод. Преди брака ми постави условие да подпишем предбрачен договор, но много нотариуси отказаха да го заверят, защото такова нещо не съществувало в нашия правен мир. Накрая той намери една нотариуска, която го завери.
Преди време страдах от тежка депресия и сега мъжът ми ме заплашва, че ще използва този факт, ще си плати където трябва за да ме изкара луда и ще ми вземе детето. Моля кажете:
1. Може ли да използва заболяването ми за да ми вземе родителските права, може ли въобще да получи родителските права и какво би могъл да постигне като режим за свиждане с детето ( той иска 50/50)
2. Може ли да ползва това споразумение от преди брака и как?

Благодаря.
mandrak
Нов потребител

Re: Помощ

Мнениеот mandrak » 10 Юли 2008, 14:51

Благодаря Ви за отговора,
значи заболяването не е документирано, а в споразумението преди брака главно е описано,че имуществото, придобито преди брака си остава негово и след евентуален развод, както и имущество придобито по време на брака посредством продажба на имущество придобито преди брака; също така е споменато, че при развод по моя вина родителските права ще останат при него
mandrak
Нов потребител

Мнениеот sunrise » 10 Юли 2008, 15:15

Имуществото придобито преди ббрака е на този ,на чийто име е придобито. Второто се нарича трасформация на лично имущество и също е на придобилия отчужденото имущество преди брака.
Що се отнася до родителските права , упражняването им се определя от съда, а не от родителите, така,че ако иска , още пет пъти можете да се разпишите за същото.
Не зная защо сте се навили да подписвате изобщо тези документи. А фактът ,че съпругът Ви е предложил този "договор", означава или че той е абсолютно наивен да счита ,че имат стойност, или просто се е опитвал да Ви шантажира.
sunrise
Активен потребител

Назад към Семейни казуси