- Дата и час: 17 Дек 2024, 00:55 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
родителски права
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
9 мнения
• Страница 1 от 1
родителски права
Колеги, препоръчайте ми четиво относно лишаването и ограничаването на родителските права, тъй като не откривам нищо по случая. Специално след развод по взаимно съгласие, при който родит. права са предоставени на майката- какво може да направи бащата пост фактум при наличие да кажем, на една занижена грижа от страна на майката към детето...
I have learned, that if one advances confidently in the direction of his dreams, and endeavors to live the life he has imagined, he will meet with a success unexpected in common hours.
- ralitsa
- Потребител
Re: родителски права
Не съм срещала четиво само по поставените въпроси. На мен ми е полезен Тълкувателния справочник по семейно право на Лиляна Ненова.
Какво цели бащата - да получи родителските права, да ограничи родителските права на майката или да промени режима на лични контакти? Каквото й да е от тях, процедурата е иск, изготвяне на социални доклади, изслушване на свидели...
Какво цели бащата - да получи родителските права, да ограничи родителските права на майката или да промени режима на лични контакти? Каквото й да е от тях, процедурата е иск, изготвяне на социални доклади, изслушване на свидели...
- e.kalcheva
- Младши потребител
Бащата иска или да получи родителските права /а това как ще стане, като са се споразумели веднъж по взаимно съгласие те да са на майката/, или да я принуди нея да изпълнява необходимата грижа към детето. Честно казано, аз практически не разбирам разликата между лишаване и ограничаване на родителски права и освен това, понастоящем, когато тя уж ги упражнява, неговото положение какво е ?? Благодаря , колеги
I have learned, that if one advances confidently in the direction of his dreams, and endeavors to live the life he has imagined, he will meet with a success unexpected in common hours.
- ralitsa
- Потребител
И дали има ново издание на Ненова....
- ralitsa
- Потребител
Мерси за отговорите, цялата работа е такава, че майката си е зарезала детето в друг град на един възрастен човек - неин роднина, който на всичкото отгоре е пияница...това според мен си е доста занижена грижа, не мислите ли?? А то няма още 10 г...
- ralitsa
- Потребител
Абсолютно точно, поздравления.
Но за лишаване от род. права е твърде рано да се говори, а и при тези факти... трудно да се постигне.
Но за лишаване от род. права е твърде рано да се говори, а и при тези факти... трудно да се постигне.
- Гост.
- Старши потребител
След като развода е по взаимно съгласие, това означава че има споразумение м/у съпрузите. Коментара е излишен. Бащата вече се е съгласил родителските права да бъдат предоставени на майката.
P.S.: мисля че има изключение, но не се сещам за подробности. Трябва да погледна закона. Ако искате четиво - СК. Става и за приспиване.
P.S.: мисля че има изключение, но не се сещам за подробности. Трябва да погледна закона. Ако искате четиво - СК. Става и за приспиване.
-
rexlegis - Потребител
Дали с иска по 105, ал.6 ще може да получи бащата родителските права, или остават форевър на майката, поради споразумението по чл.100...
- ralitsa
- Потребител
Има си хас да остават форевър непроменими въпреки изменението на обстоятелствата.
Може да се иска промяна.
Може да се иска промяна.
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
-
portokal - Старши потребител
9 мнения
• Страница 1 от 1
|
|