имам нужда от помощ относно следната ситуация:
Баща ми остана вдовец и тъй като е онко болен и с гастростомия реших да го взема в Белгия където живея и работя и уредих напълно легално престоя му като родител-нвалид живеещ на мои разноски, и покритие от белгийска здравна каса.
Разноските по здравословното му състояние, хоспитализациите и операциите му са огромни, въпреки че той се ползва със статут VIPO (инвалид)и за момента ги поемам само аз(около 3000 на месец)а сестра ми , която живее и работи в Англия не желае да участва под предлог че не печели достатъчно. Имах възможност от моята работа да издействам пенсионна помощ на стойност 340€ намесец и допълнителна здравна осигуровка която би покрила разликата която не е покрита от Белгийската здравна каса, но трябва да представя документ уточняващ доходите на сестра ми( необходимо е за калкулацията на доходите на членовете от семейството на баща ми, които имат законово задължение да се грижат за него) и сестра ми отказва да предостави този документ.
Смятам да търся правата си по законен път, но не знам към кой съд трябва да се обърна и с какво да започна. Всякакъв съвет е добре дошъл. Благодаря предварително.
- Дата и час: 17 Дек 2024, 01:03 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
права и задължения на децата
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
2 мнения
• Страница 1 от 1
Re: права и задължения на децата
В случая законни права има Вашият баща, но не и Вие. В семейния кодекс е уточнено, че децата са длъжни да се грижат за своите възрастни, нетрудоспособни или болни родители. Това означава и издръжка, но ако лицето е нетрудоспособно и не може да се издържа от своето имущество. Т.е., ако баща Ви има имущество...Издръжката може да се иска от съпруг или бивш съпруг, от деца и т.н. В този ред. Баща Ви трябва да покани писмено Вашата сестра за издръжка, на основание влошено здравословно състояние и т.н.
Въпросът се усложнява от местоживеенето на сестра Ви, но...това е, което мисля отговаря на зададения от Вас въпрос.
Въпросът се усложнява от местоживеенето на сестра Ви, но...това е, което мисля отговаря на зададения от Вас въпрос.
От две злини, изберете по-интересната.
- milletti
- Потребител
2 мнения
• Страница 1 от 1
|
|