- Дата и час: 17 Дек 2024, 00:44 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
ВИНОВЕН ЛИ Е БАЩАТА ЩОМ ТОЙ СЕ Е ИЗНЕСЪЛ
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
10 мнения
• Страница 1 от 1
ВИНОВЕН ЛИ Е БАЩАТА ЩОМ ТОЙ СЕ Е ИЗНЕСЪЛ
Съпругът ми има връзка от началото на годината.От първи април излезе без предупреждение на квартира с любовницата си.Имаме две непълнолетни деца . От известно време говори че ще подаде молба за развод но иска да е по споразумение.Не иска децата да живеят при него а да си останат при мен.В момента или по точно от 12 години живеем в жилище което е на свекърът ми.В момента аз все още живея в него с 2 си деца.Но се е заканил да ни изгони от него.Въпросът ми е има ли право след като децата са непълнолетни.И имам ли някакви права в случаят.
- mariana19_73_
- Нов потребител
Re: ВИНОВЕН ЛИ Е БАЩАТА ЩОМ ТОЙ СЕ Е ИЗНЕСЪЛ
Ако пристъпите към бракоразводен процес и приключите с развод, то в бракоразводното решение задължително ще фигурират клаузи, регламентиращи упражняването на родителски права върху непълнолетните деца, както и ползване на семейното жилище.
- katerinakuch
- Активен потребител
искам да ви помогна, но моля ви консултирайте се с адвокат.що се отнася до родителските права те и в случай на развод по вина на съпруга ви и при развод по взаимно съгласие ще бъдат предоставени на вас. относно жилишето- въпросът ми е имате ли вие ваше лично жилище , ако нямате чл. 107 ал.4 - при ненавършили пълнолетие деца съдът може да постанови семейното жилище, което е собственост на близки на единия съпруг да бъде ползвано от другия съпруг / на вас /за определен срок, тъй като на вас ще бъдат присъдени род. права ,според мен. незнам какво точно ще спечелите от факта, че докажете ,че съпругът ви има вина за развода........... сега от личен опит/ аз също съм разведена/, мога да ви кажа , че да си разведен е най - гадното нещо на света, ако има даже малък шанс върнете съпруга си. НЯКОЙ ДЕН ДОРИ И ТОЙ ЩЕ РАЗБЕРЕ , ЧЕ Е СБЪРКАЛ. ПРОСТО МУ КАЖЕТЕ , ЧЕ НЕИСКАТЕ РАЗВОДА ДА Е ПО СПОРАЗУМЕНИЕ..............ПОНЕ ПЕЧЕЛИТЕ ВРЕМЕ ДА СИ ГО ВЪРНЕТЕ !!!!!! КЪСМЕТ
- ralira4eva
- Младши потребител
Последните няколко неща можеше да не ги пишете...
- barri
- Потребител
Аз смятам, че когато двама души се развеждат, то и двамата са допринесли за тази развръзка на отношенията помежду им. Не може само единият да е виновен, а другият да е чист като ангел. Щом единият върши неща, неприятни за другия/например изневерява/, то нека другият да се замисли и върху своето поведение и да помисли и дали самият той не е допринесъл половинката да се държи така. А когато един мъж е решил да си тръгне, то по-добре е наистина да го направи. Аз лично ако имах такъв мъж, не бих се борила да си го върна. Насила хубост не става. А и в никакъв случай наличието на родени от брака деца не значи, че родителите им не могат да се развеждат. Децата не бива да бъдат използвани като средство за задържане на брака на родителите си.
- katerinakuch
- Активен потребител
Първо, това ,че се е изнесъл не води автоматичност до "виновност" на съпруга.
Що се отнася до правата върху жилището, можете да искате от съда, ако нямате друго , да Ви получите ползването за определен срок. Но не разчитайте много на това, защото има врътки да Ви махнат от него ,ако искат/ например да го продадат, дарят и др./.
Що се отнася до правата върху жилището, можете да искате от съда, ако нямате друго , да Ви получите ползването за определен срок. Но не разчитайте много на това, защото има врътки да Ви махнат от него ,ако искат/ например да го продадат, дарят и др./.
- sunrise
- Активен потребител
Това, което е написано по-горе от sunrise, е много разумно и правилно. Вслушайте се в написаното.
Всеки собственик на жилище може да се разпорежда с него както прецени за добре, а една жена, след като има желанието и смелостта да роди две деца, трябва да разчита не само на съпруга си или неговите роднини, но и на своите собствени усилия, средства, образование, възможности и роднини.
Всеки собственик на жилище може да се разпорежда с него както прецени за добре, а една жена, след като има желанието и смелостта да роди две деца, трябва да разчита не само на съпруга си или неговите роднини, но и на своите собствени усилия, средства, образование, възможности и роднини.
- katerinakuch
- Активен потребител
В крайна сметка не може основната тежест по издръжката и възпитанието на децата да се стовари върху баща им. Вече живеем в други времена. Да, действително жената е тази, която ражда децата, но това става с нейно съгласие, желание и предварителна готовност и обмисленост.
- katerinakuch
- Активен потребител
Извинете ме, колега katerinakuch , но това, което твърдите за хихих "непосилния товар по издръжка" и прочие от страна на бащата, никога не е било вменено законодателно/ че и морално/единствено като задължение на онеправдания!
Към питащата- имате право да не сключвате споразумение. И за какво ви е изобщо ?
Консултация с адвокат, ако има надежда за саниране на брака- няма да водите дело, ако ли не- гонете вина в брачния процес/99,1/. Никакви споразумения/99.3 или 100/!
Това решение ще ви ползва за други нещица в бъдеще, колегата ще ви укаже.
Кой крив, кой прав- доказва се в съдебното производство! Вие сте във фактическа раздяла от година време, защото татенцето милия, напуснал семейното жилище по причина-извънбрачна връзка?!
п.п. това отговорността не е локум!
Към питащата- имате право да не сключвате споразумение. И за какво ви е изобщо ?
Консултация с адвокат, ако има надежда за саниране на брака- няма да водите дело, ако ли не- гонете вина в брачния процес/99,1/. Никакви споразумения/99.3 или 100/!
Това решение ще ви ползва за други нещица в бъдеще, колегата ще ви укаже.
Кой крив, кой прав- доказва се в съдебното производство! Вие сте във фактическа раздяла от година време, защото татенцето милия, напуснал семейното жилище по причина-извънбрачна връзка?!
п.п. това отговорността не е локум!
- Гост.
- Старши потребител
Хей, приятелю, знаем с теб, че и двамата сме крайни, но не и категорични!
Обаче, ако продължим, този спор ще ме еманципира...
Патологичната фригидност, е ли извинение за това да напуснеш семейството, като плъх? Ама е удобно и практично. Ако новата ме изрита/ то и това се случва, нали се сещаш- вечни неща НЯМА!/- винаги има пристанище, където да акостира....
То, има практика - една изневяра, не е основание за дълбоко и непоправимо разстройство на брака, ама я да броим, като хората сега - сал веднъж за една година ли?
Една извънбрачна връзка не е автоматично път към бесилката !- зависи, зависи...
п.п. малей, такъв спам в цялата тема
Обаче, ако продължим, този спор ще ме еманципира...
Патологичната фригидност, е ли извинение за това да напуснеш семейството, като плъх? Ама е удобно и практично. Ако новата ме изрита/ то и това се случва, нали се сещаш- вечни неща НЯМА!/- винаги има пристанище, където да акостира....
То, има практика - една изневяра, не е основание за дълбоко и непоправимо разстройство на брака, ама я да броим, като хората сега - сал веднъж за една година ли?
Една извънбрачна връзка не е автоматично път към бесилката !- зависи, зависи...
с това съм просто съгласна!и най-добре е да не се бъркаме в работата на колегата и изобщо където не ни е мястото ...
п.п. малей, такъв спам в цялата тема
- Гост.
- Старши потребител
10 мнения
• Страница 1 от 1
|
|