начало

Вместо да се избере нов ВСС, чрез ЗСВ се цели бетонирането на безвремието в съдебната система Вместо да се избере нов ВСС, чрез ЗСВ се цели бетонирането на безвремието в съдебната система

Баща си иска детето ,което е законно отнето.ПОМОЩ.

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Баща си иска детето ,което е законно отнето.ПОМОЩ.

Мнениеот kahavicata » 08 Ное 2008, 20:34

Здравейте!Изправена съм пред следния сложен казус.
След съвместно съжителство в Англия на мъж и жена от което имат дете,което не е признато от бащата по ред причини,жената се завръща в България,и се самоубива.Детето без знанието на бащата бива осиновено от бабата и дядото на майката за 1 месец.Докато тече процедурата по осиновяване бащата подава заявление за припознаване на детето в общината ,която не разгледана и детето се осиновява от бабата и дядото.Бащата подава иск в съда,който е отхвърлен,защото детето е осиновено и в акта за раждане като баща е вписан дядото.
Защо в България има толкова несправедливост,защо баща който се е грижил за детето си 6 месеца неможе да си го вземе.
Моля ако някой има някъква идея да я сподели.Нека да помогнем на този човек да се порадва на сина си.Моля .Моля.Моля ви.
kahavicata
Нов потребител

Re: Баща си иска детето ,което е законно отнето.ПОМОЩ.

Мнениеот kahavicata » 08 Ное 2008, 20:52

Ще обжалва в апелативен съд.
kahavicata
Нов потребител

Мнениеот kahavicata » 08 Ное 2008, 21:02

Много ви моля помогнете ни :( ,аз не съм адвокат аз съм роднина на бащата и се мъча да помогна по някъкъв начин,защото той се измъчва ,дори не виждаме бебчето вече.Подаден е и иск в Административен съд срещу общината в Пловдив,Район Южен,защото осиновяването не е спряно въпреки подаденото заявление за припознаване от бащата :!: :?: .
Случая е прецидентен за които няма закон в това е проблема.
Ще ви информирам за развитието.БЛАГОДАРЯ ВИ предварително. :(
kahavicata
Нов потребител

Мнениеот kahavicata » 09 Ное 2008, 18:41

Сори но не се е ушумулявал с месеци,както казах не е признато от него поради ред причини,които не искам да споменавам,законите в Англия са много по различни от нашите .В България няма справедливост ,за това всички млади хора изчезват :(
kahavicata
Нов потребител

Мнениеот kahavicata » 09 Ное 2008, 19:06

Тук всичко става по втория начин,и това трябва да спре най- накрая,не мислите ли?Как се осиновява дете за 1 месец,от луди пенсии с телк решения,какво бъдеще ще му дадат тези шейсет и отгоре годишни дъртаци а?Подлудиха дъщеря им,която се обеси,но ние няма да се дадем ,ще се борим до края :?
kahavicata
Нов потребител

Мнениеот kahavicata » 09 Ное 2008, 19:36

ама ние сме си там в Лондон
kahavicata
Нов потребител

Мнениеот kokopati » 09 Ное 2008, 20:23

ще имате ходене по мъките
kokopati
Младши потребител

Мнениеот sunrise » 10 Ное 2008, 15:34

Не хулете нито законите, нито реда в България!
Законът брани бдящия , а не спящия.
И той е винаги на страната на детето. Детето не е имало установен произход от бащата , когато е започнала процедурата по осиновяването.
В същото време, в Лондон, бащата е имал много възможности да припознае детето.
По всяка вероятност ,горните инстанции също ще отхвърлят иска Ви.
sunrise
Активен потребител

Мнениеот Quicksilver » 10 Ное 2008, 23:41

Единственото, което можете да направите, е да поискате от окръжната прокуратура да упражни правомощията си по чл. 64 от Семейния кодекс и да поиска прекратяване на осиновяването, ако, разбира се, при неговото допускане има извършени някои от изрично изброените в посочения член закононарушения /вижте ги/. Само не се хващайте за варианта, че бащата не е дал съгласие за осиновяването. Няма как да му е поискано, тъй като по време на осиновяването не е бил вписан като баща в акта за раждане, нито пък е бил в брак с майката по време на раждането. Ако ще подавате искане до прокуратурата, недейте да твърдите, че има извършено престъпление /то може и да има, знае ли човек/, защото има възможност да образуват с/у Вас наказателно производство за набедяване.
Quicksilver
Потребител

Мнениеот Quicksilver » 10 Ное 2008, 23:49

А сетих се и за още нещо. Защо не се консултирате с британски адвокат. Казвате, че мъжът и жената са живели там. Не знам какво е тамошното законодателство, но е възможно да са били в хипотезата на фактическо съпружеско съжителство и да се счита, че мъжът е баща на детето. Може и да не е така, аз просто си разсъждавам. Но при всички положения потърсете консултация от британски адвокат.
Quicksilver
Потребител

Мнениеот brymm » 11 Ное 2008, 13:44

По принцип съм на мнението на ДимИИст ;-) и останалите, още повече, че "ред причини,които не искам да споменавам" звучи точно като нежелание по "ред причини" (защото на бащата или на майката не им е било изгодно да се установи бащинството). Хем се оправдават с английските закони, хем България им крива.

Само че ако е имало подадено заявление за припознаване преди решението за допускане на осиновяването, смятам, че за да се допусне осиновяване, е трябвало да се вземе съгласието на вече установения баща. Независимо, че производството е започнало преди това.
А тоя номер на общините по някакви си техни измислени съображения да отказват да приемат заявления за припознаване (и не само) защо ли ми е така познат...
"Ребенком на чужбине плакал я, лишь гордое твое заслышав имя,
сегодня с поседевшей головой я слезы лью над болями твоими."
brymm
Потребител

Назад към Семейни казуси