начало

Вместо да се избере нов ВСС, чрез ЗСВ се цели бетонирането на безвремието в съдебната система Вместо да се избере нов ВСС, чрез ЗСВ се цели бетонирането на безвремието в съдебната система

Общината иска от мен да платя сметките на починалия ми баща

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Общината иска от мен да платя сметките на починалия ми баща

Мнениеот assilia » 28 Ное 2008, 20:17

Баща ми беше настенен в общинско жилище, той почина на 23 август тази година, аз също съм настанена заедно с дъщеря ми и 4-месечното ми внуче в общинскио жилище. Сега от общината ми пращат писмо да закрия партидите и да платя сметките за парно, ток и вода на починалия ми баща. Особеното в случая е, че аз не съм единствен наследник- имам две сестри и един брат, а от общината тормозят мен, защото знаят, че аз съм притисната и няма къде да живея и ме карат аз да ги платя - нямам за съжаление такава възможност и защо само аз да плащам,но те ме заплашват, че ще ме игонят от сегашното жилище, ако не платя- моля помогнете ми, мога ли да им пусна отговор, че не съм приела наследството, дочух нещо за такова приемане?
Предварително и искрено Ви благодаря!
assilia
Нов потребител

Re: Общината иска от мен да платя сметките на починалия ми баща

Мнениеот don_juan » 28 Ное 2008, 20:27

Наследството е съвкупност от права и ЗАДЪЛЖЕНИЯ . След като сте наследник- ще плащате.
Ако не сте приели наследството-има си ред и начин
Аватар
don_juan
Младши потребител

Мнениеот assilia » 28 Ное 2008, 20:45

Благодаря Ви за отговора, но не искам да оставате с впечатлението, че не искам да плащам, но нито имам финансова възможност, нито особено желание, да платя всичко САМО АЗ, след като сме четирима наследници, благодаря Ви все пак! :|
assilia
Нов потребител

Мнениеот iskrec » 29 Ное 2008, 00:29

С две думи няма община която да ви изхвърли. Проблема във вашия казус е защо си мислите, че общинско жилище се придобива по наследство. Тук има вариант ако вие и детето сте записани в Заповедта за настаняване /по време на неиното издаване или преди да почине баща ви като титуляр и не го е искал с нарочна молба до служба "Общинско настаняване/ стар. Ще ми се да мисля и съм сигурен, че използвате форума за съвет как да получите в наследство общинско жилище по давност чл.85 ЗОС и ПРНПР чл.36
ВЕДНАГА ВИ ОТГОВАРЯМ: Целия жилищен фонд на общините се продава на пазарни цени съгласно Наредба на Столична община / от сайта или google/ ще я прочетете. До тук със съветите. Не ви съветвам повече да стъпвате в този форум!
Аватар
iskrec
Потребител

Мнениеот assilia » 29 Ное 2008, 02:07

Ами явно не съм описала както трябва случая - направо ми пламна лицето като прочетох отговора Ви! Не сте ме разбрали господине - аз съм настанена с дъщеря си и внучето си в общинско жилище, а покойния ми баща бе настанен в друго. Той почина през август тази година. И сега от общината вместо да пуснат някаква процедура - не съм наясно каква трябва да е, за да накара нас - четиримата наследници да платим сметките за парно (които не са малки поне за мен) и другите режийни, от общината пращат писмо на мен, че трябва да закрия партидите, да платя сметките и да предам жилището!!!Аз нито живея там, нито го обитавам, въпроса ми беше имат ли право да искат само от мен тези пари с мотива, че след като и аз съм настанена в жилище на общината, ако не изпълня тяхната покана, ще имам проблеми с настоящето си жилище. Мога да платя и то трудно само моята част от сметките - защо другите трима наследници никой не ги търси- защото не могат да ги принудят ли, а мен могат защото съм зависима в доста сериозен аспект от общината, не мога да си позволя да ме изхвърлят от сегашното ми жилище, защото нямам къде да живея, а съм и инвалид. Съжалявам, че не сте ме разбрали
assilia
Нов потребител

Назад към Семейни казуси