начало

Вместо да се избере нов ВСС, чрез ЗСВ се цели бетонирането на безвремието в съдебната система Вместо да се избере нов ВСС, чрез ЗСВ се цели бетонирането на безвремието в съдебната система

Раздяла и права над детето

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Раздяла и права над детето

Мнениеот iririr » 06 Фев 2009, 10:26

Здравете, имам следния проблем и моля за съвет.
Аз и моята бивша вече приятелка имаме детенце на година и половина, граждански брак не сме сключвали, аз съм припознал детето като мое.Въпросът ми е какви права ще имам над детето и какво трябва да направим че всичко да е законно (имам в предвид: изплащане на издръжка от моя страна, виждането мо с детето, както и вземането му при мен за определено време годишно-тъй като нашите градове са на 200км разстояние).
Благодаря предварително!
iririr
Нов потребител

Re: Раздяла и права над детето

Мнениеот wit » 06 Фев 2009, 11:20

Искате всичко да е законно или да е най-добре за детето? Първо: права НАД детето няма никой. Всеки от двамата родители има задължение да се грижи за отглеждането и издръжката на децата си. От 10-11 години се занимавам с подобни дела и моето мнение е, че ако уредите всичко извънсъделно, наистина всичко и не се позовавате на съдебни решения, а на взаимни договорки - ще постъпите най-разумно. Най-резултатно, най-печелившо и най-нетравмиращо за всички. Ако се притеснявате, че приятелката Ви няма да отговори на добрия тон - като за начало просто й превеждайте парички по банкова сметка или със запис и ходете да си виждате детето, след като сте поговорили по телефона, че и за нея ще е удобно в този ден и час да Ви го предаде. Ако чакате на институции и разчитате на съдебни войни - нещата могат доста да погрознеят. Успех!
wit
Младши потребител

Re: Раздяла и права над детето

Мнениеот punisher » 06 Фев 2009, 11:40

Абсолютно е прав колегата.За първи път на 100% изразявам мнение,което да подкрепя друг колега.
В тези,особено при тези,отношения е най-лошият вариант трето лице да разрешава конфликт,ако има такъв.И най-губещият винаги е детето.В повечето случаи има възможност,при проявена воля и желание,да се провеждат нормални отношения между двама родители в името на едно детенце.
punisher
Потребител

Назад към Семейни казуси